50-годишен ще търпи наказание "пробация"за хулиганство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:54 / 07.07.2021
1434
Делото бе решено с признаване на вината, по силата на постигнато между страните и одобрено Районен съд - Варна споразумение, съобщиха от пресслужбата на институцията. 

Самите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото са извършени на 30 декември миналата година, спрямо служители от сектор "Охранителна полиция“ към МВР. Тогава подсъдимият отправил заплахи за саморазправа и уволнение, обиди към полицейските служители, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, като направил опит да им нанесе удари с ръце и крака и оказал съпротива при арест. Деянието се отличавало с изключителен цинизъм и дързост.

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на 50-годишния подсъдим бе наложено наказание "пробация“. За срок от 10 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и на задължителни срещи с пробационни служители. Подсъдимият следва да заплати направените по делото разноски.

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).