500 книги събра кампания "Книги за Братислава", сред дарителите е и варненската книжарница

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:10 / 01.04.2022
1046
500 книги събра дарителската кампания "Книги за Братислава“ организирана от Североизточно държавно предприятие, ИАГ и ЮИДП. Първият дарител и инициатор на кампанията е журналистката Десислава Спирдонова от Радио Шумен.

Много граждани, екипът на варненска книжарница, момичетата от "Хеликон“ в Шумен, експерти от СИДП, ДЛС-Балчик, ДГС-Генерал Тошево, ДГС-Добрич, ДПП "Витоша“, ГСС-София и ИАГ дариха книги за Българското средно училище "Христо Ботев“ в Братислава. Най-много томове с българска художествена литература събраха преподаватели и ученици от СУ "Христо Ботев“ в Айтос.

Днес всички книги ще бъдат предадени на куриер и тръгват за словенската столица, където ги очакват директорът на българското школо Добрина Банова, учителите и всички ученици.

Благотворителната кампания "Книги за Братислава“ е част от проекта "Земите и горите на орела“. Целта му е да бъде защитен малкият креслив орел, а работещите по него държат децата в страната и зад граница да разберат защо е важно да поддържаме екологичното равновесие, какво трябва да направим за да опазим ценни хабитати обитавани от животни, птици и влечуги, които са важни за всички нас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Пожар в апартамент във Варна! Причината наистина е изненадваща
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).