Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
6 години и половина след убийство в село Божурово привлякоха обвиняем
Автор: Екип Varna24.bg 15:07 / 14.05.2019Коментари (0)1427
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди като правилно, законосъобразно и обосновано определение на Окръжен съд - Добрич от 5 май тази година, с което е била определена мярка за неотклонение "задържане под стража" на Биляй М., разследван за убийство, извършено през 2012г. в село Божурово. 30-годишният мъж от Добрич е привлечен като обвиняем за това, че на 3 ноември 2012г. умишлено е убил жител на селото. Убийството било извършено през нощта в дома на пострадалия след употреба на алкохол и възникнал скандал между двамата. Пострадалият бил открит на сутринта в леглото си. Лежал безжизнен по очи, а по главата му, по леглото и стените се виждали петна от кръв. Съдебномедицинска експертиза установила множество наранявания по главата и тялото му, причинени от удари. По делото има данни, че часове след убийството, обвиняемият отпътувал за Германия под чужда самоличност. Досъдебното производство е започнало срещу неизвестен извършител. Няколко пъти е било спирано поради липса на категорични доказателства. След последното му възстановяване и събирането на нови свидетелски показания, Биляй е бил привлечен задочно като обвиняем за извършеното престъпление и обявен за издирване с Европейска заповед за арест. Бил е установен е на територията на Германия и екстрадиран в България.

Съставът на Варненския апелативен съд днес сподели всички основания, с които първата съдебна инстанция е определила най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо обвиняемия. В материалите по делото има свидетелски показания и други материали, които водят и този съд до обосновано предположение, че Биляй е съпричастен към повдигнатото му обвинение за тежко умишлено престъпление, наказуемо с лишаване от свобода от 10 до 20 години.

Предвид данните, че младият мъж вече се е укривал, бил е привлечен задочно като обвиняем, бил е издирван с ЕЗА и е използвал чужди документи за самоличност, и апелативният съд споделя основанията на ОС – Добрич, че е реална опасността при по-лека мярка за неотклонение Биляй да се укрие или да се опита да въздейства върху свидетели.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Биляй М., разследван за убийство, извършено през 2012г. в село Божурово не подлежи на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Алексей Навални почина
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: