Средношколското общежитие продължава приема на ученици

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:20 / 07.09.2010
731
Единственото във Варна средношколско общежитие "Михаил Колони" продължава да приема ученици за следващата учебна година, съобщи директорът му Милко Гинев. Кандидатите трябва да представят в канцеларията на общежитието заявление и декларация по образец, които могат да получат там, удостоверение, че ученикът е записан във варненско учебно заведение, и медицинска бележка от личния лекар за липсата на остри заразни болести.

Пребиваването в общежието се заплаща - 30 лева на месец. Таксата е определена с наредба на Общинския съвет.

На децата е осигурено 24-часово дежурство на възпитатели през цялата учебна година. По време на подготовката им за училище педагози и възпитатели помагат по различни предмети.
Записаните досега над 300 гимназисти ще постъпят преди 15 септември, но приемът ще продължи и след началото на учебната година, което е улеснение за децата от други населени места. Очакванията са около 400 средношколци да ползват общежитието.

Те ще влязат в напълно обновена база. Единият от корпусите е боядисан още през юни, сега завършваме втория. Общежитието се газифицира, сменена е дограмата, изграждат се отделни санитарни възли за всяка стая. 75 стаи са обновени с доброволния труд на целия колектив, което пести средства за ремонта, подчерта Гинев. Дейностите са финансирани изцяло от общежитието.

Всичко това е постигнато от ръководството благодарение на решението на Общинския съвет в базата да се настаняват туристи през летните месеци и средствата да се използват за необходимостите на общежитието, както и от правилното управление на делегирания бюджет.

Децата разполагат освен с много добри условия за пребиваване и с библиотека със 7785 тома, парк, игрища, зали за спортуване, компютърни кабинети.

Общежитието е в централната част на Варна, на бул."Цар Освободител" №150.

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кенийци завладяха Варна, но аплодисментите бяха за 9-годишният Ди...
Този 42-годишен варненец се бори да остане опора на семейството с...
Как едно варненско семейство започна успешен бизнес в Гърция
Варненските шофьори ще са доволни днес
Дъжд и облаци днес над Варна
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).