7 млн. лева са предвидени за реконструкция и ремонт на бул. "Васил Левски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:42 / 13.06.2016
6624
Във втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт, който е част от инвестиционната програма на Община Варна по ОП "Региони в растеж", са включени обекти от уличната инфраструктура. Това заяви кметът на Варна Иван Портних по време на пресконференция, на която бе представена инвестиционната програма на администрацията, предаде "Фокус". 

Програмата предвижда реконструкция на бул. "Осми Приморски полк" в участъка от бул. "Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски", като е включен и основен ремонт на транспортното съоръжение пътен възел "Виница". Предвиден е още основен ремонт по трасето на бул. "Приморски" от "Стефан Стамболов" до "Цар Освободител" и след това "Цар Освободител" от бул. "Приморски" до бул. "Княз Борис I", включително и ремонт на автоподлеза под Фестивалния комплекс. 

Кметът Иван Портних допълни, че друга важна артерия, която предстои да бъде ремонтирана, е бул. "Васил Левски", като за него са предвидени 7 млн. лева за цялостна реконструкция на участъка по цялото му протежение, както и велоалея, подобряване на достъпната среда и ремонт на всички прилежащи подлези. 

Програмата предвижда още основен ремонт на бул. "Народни будители" в кв. "Аспарухово". "Освен "Народни будители" е включен и бул. "Първи май", цялостна рехабилитация. Започна и подмяна на основния водопровод, водещ към Галата, полагането на водопровода приключва и веднага след процедурите ще има възможност да се направи рехабилитация на двата булеварда. Успоредно с това ще направим и разширение с допълнителни две платна на ул. "Мара Тасева". 

Ще дадем много по-добра транспортна връзка в южно направление, градът в момента се разраства в тази посока", заяви кметът Иван Портних.

Виж коментарите (2)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).