7 златни медала за Варна на Световния шампионат по математика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 26.11.2018
2225
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
18 медала, от които 7 златни, спечелиха учениците от МГ "Д-р Петър Берон" по време на Световния математически отборен шампионат по математика, който се проведе в морската столица. По време на престижното състезание общо за България бяха извоювани 86 медала, от които 17 златни, 40 сребърни и 29 бронзови. Младите ни математици се отличиха сред над 400 състезатели от общо 17 държави от цял свят.

Победителите бяха тържествено обявени в Двореца на културата и спорта в неделя вечерта. Организатор на събитието, което се провежда за първи път в Европа, са Община Варна, Съюзът на математиците в България и МГ "Д-р Петър Берон". Потенциалът на Варна да се развива като град на знанието беше акцент в поздравителния адрес от кмета Иван Портних. Приветствия отправиха директорът на дирекция "Образование и младежки дейности" Лилия Христова, народният представител Таня Петрова. В математическия шампионат цанния премериха 67 отбора от 3 възрастови групи. България беше представена от отборите на три училища - домакините от МГ "Д-р Петър Берон" - Варна, СМГ и 125 СУ в столицата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).