70 нови автобуса, информационна система по спирките и велоалеи чакат варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
13:08 / 26.01.2012
4332
Не е задължително общинската фирма "Градски транспорт" да купи частната "Транстриумф Холдинг", за да кандидатства по проекта за интегриран транспорт на Варна. Това обяви в сутрешния блок на Дарик Варна зам.-кметът Димитър Николов, отговарящ за управлението на средствата от еврофондовете.

Вариантът е бил обсъден в София на среща с ръководния орган по проекта, представители на МРРБ и консултанти. Николов обясни, че е важно на общинския превозвач да бъдат възложени всички автобусни линии, посочени в проекта. Тепърва обаче ще се решава как може да стане това.

В рамките на проекта за интегриран транспорт на Варна, чиято стойност е около 100 млн. лева, предстои закупуването на над 70 нови автобуса, монтиране на информационна система по спирките, както и изграждане на велоалеи.

Възможно е в рамките на тази година да бъде реализирано дълбоководното заустване на отпадните води в Златни пясъци. До 3 години трябва да приключи реконструкцията на пречиствателна станция в курорта. След модернизацията капацитетът на съоръжението ще се увеличи от 14 000 на 72 000 еквивалент жители. Стойността на целия проект е 48 млн. лева. Като част от него ще бъде изградена и канализация в местността "Ален мак", информира зам.-кметът Димитър Николов.

До май трябва да бъде отворен ремонтираният участък от бул."Генерал Колев". Обмисля се вариант за реконструкция и на бул. "Чаталджа", в участъка между булевардите "Ген. Колев" и "Осми приморски полк". В движението на автомобили там се образува "тапа", която трябва да бъде премахната, отбеляза Николов. Той разкри още, че за ремонт на пътища до края на март са предвидени 500 000 лева от бюджета. Ще бъдат закърпени 7200 кв.м. дупки.

Няма определена дата за събарянето на опожарената къща на бул. "Приморски", каза още Николов. Той припомни, че сградата е извадена от списъка с паметници на културата, тъй като попада в плановете за разширяване на булеварда.

"В момента има малък застой в работата на общинската администрация, преди структурните промени, което е нормално. Но мисля, че се вижда желание от страна на кмета наистина да се променят нещата, така както беше обещал", призна Димитър Николов.

Като зам.-кмет арх. Димитър Николов отговаря за всички дейности, свързани с Общия устройствен план. Той пое и управлението на средствата от еврофондовете, като осъществява оперативната връзка с управляващите органи.


Виж коментарите (3)

Още по темата (520):
22.04.2024 Ще могат ли варненци да купуват билети от контрольорите?
18.04.2024 "Градски транспорт" с информация за варненци
16.04.2024 Зам.-кмет: Биляна Якова е отговорна за милиони левове, изхарчени в ущърб на варненци!
16.04.2024 Местната власт във Варна с важно решение за "Градски транспорт"
16.04.2024 Чиновник във Варна твърди, че се саботира билетната система и се нанасят щети на бюджета на Общината
04.04.2024 Важно за всички варненци, които използват линия 9 от градския транспорт!
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).