8-годишната София Иванова със златен медал от международен конкурс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:25 / 19.06.2017
1033
Талантливата варненка София Иванова спечели златен медал в категория "Поп и джаз пеене" от международния конкурс "Свят Изкуство и Море", проведен в курорта Златни пясъци. В конкурсната програма 8-годишната ученичка участва с две песни /по регламент българска и чуждоезична/ - "Детето в мен", муз. и ар. Алекс Кипров-младши, текст Цвети Милева, музикален педагог за песента Деси Гозманова и песента "Мамма"- на Салваторе Биксио, муз. педагог Арсений Арсов. 

Фестивалът бе открит с емблематичната песен на София - "Варна"- по музика, текст и аранжимент на Десислава Гозманова.

Софи споделя, че любимите й певици са Лили Иванова и Паша Христова. Запитана дали не е почитател на любимките на децата Гери-Никол и Михаела Филева, тя с учудване отговаря: "Дори не съм чувала за тях".

Едва 8-годишна, варненката вече има зад гърба си богат репертоар, част от песните й са с участието на фолклорен квартет Славей. Малката певица вече работи по 19 нови проекта, но не издава нищо за тях. С дебютната си песен "Моята Родина" София разплака хиляди българи по света. Тя засне и видео към песните си "Мак червен" и "Непослушна дама" на Десислава Гозманова с детска вокална група, както и "Хубава си моя горо" и "Детето в мен" - със специалното участие на великолепния квартет "Славей".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).