АГ болницата във Варна е неузнаваема след ремонта

Автор: Пламена Николова
Коментари (10)
12:38 / 15.05.2019
24791
Днес бе представена ремонтираната СБАГАЛ "Проф. д-р Д.Стаматов" във Варна, предаде репортер на Varna24.bg

"АГ болница е е единствената извън столицата специализирана акушеро-гинекологична болница в трето ниво по компетентност по Неонатология. Искам да благодаря на кметът Иван Портних и цялата Община Варна за отпуснатите средства в размер на 1 239 841 лв. за закупуването на апаратура, реновация на сградения фонд и изграждането на външен асансьор. 

За мен и целия екип на лечебното заведение е от изключителна важност да разполагаме с модерна апаратура, за да може да отговорим адекватно на нуждите на нашите пациентки. Смятаме, че освен навременна и адекватна медицинска помощ те се нуждаят  и от приятни битови условия за престоя си. 

От повече от 20 години в АГ болницата не е правен подобен мащабен ремонт на отделенията. 

С отпуснатите средства успяхме да закупим комбиниран стерилизатор, хистероскопско оборудване, високоспециализирана апаратура за патоанатомичната лаборатория, пациентски монитори и др. 

Реновирахме родилно отделение, Реанимация, Операционни зали, Гинекологично отделение, Неонатологично отделение. Изцяло се ремонтираха покривите на високото и ниското тяло на сградата и съвсем скоро ще стартира изграждането на външния асансьор. 

За миналата 2018 г. в болницата са станали 2278 раждания, а от началото на годината в АГ болница са проплакали 685 деца. Недоносените деца са 112", каза днес при откриването на обновената сграда проф. Емил Ковачев, директор на болницата.

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).