АПИ: Новото кръстовище на Долна Трака повишава безопасността на пътуващите

Автор: Пламена Николова
Коментари (2)
13:18 / 28.04.2020
2770
Както Varna24.bg съобщи, завърши ремонтът на кръстовището на първокласния път I-9 Златни пясъци - Варна при спирка "Долна Трака“.

То заменя съществуващото преди това Т-образно кръстовище с третокласния път III-902 Оброчище - Кичево. С реконструкцията му в кръгово се повишава безопасността на движение и намаляват предпоставките за пътни инциденти, се посочва в съобщение до медията ни от АПИ.

Кръстовището обслужва около 3500 постоянно живеещи в местността Долна Трака. В последните години то е определено от сектор "Пътна полиция“ като участък с концентрация на пътно-транспортни произшествия. Инцидентите са били най-често при включване от път III-902 поради големия трафик по първокласния път I-9, както и от големия надлъжен наклон на път III-902 в района на кръстовището.

Кръговото кръстовище е с ново пътно тяло, два пласта асфалтобетон, нови бордюри, подземни комуникации, енергоефектовно осветление, тротоари, хоризонтална маркировка и пътни знаци. Изпълнител на строителните работи е ДЗЗД "ПОНТ“, съобщават още от Пътната агенция.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).