Административен съд - Варна продължава работата си с ученици от Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 21.02.2017
980
Бивши и настоящи ученици от
ВТГ "Г. С. Раковски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Административен съд - Варна продължава работата си по Образователна програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури", която се осъществява съгласно споразумение между ВСС и МОН. 

Стартът на програмата бе даден в Деня на отворени врати през месец ноември 2016 г.,съвместно с ученици от Варненска търговска гимназия "Г.С Раковски" и продължи със срещи на съдиите-лектори и ученици от гимназията. Съдия Янка Ганчева е вторият лектор през учебната 2016/2017 год. и на 20 февруари тя говори пред учениците от XI-ти клас за основния закон на страната ни Конституцията, за основните права и задължения на гражданите и президентската институция, за съдебната власт, според Конституцията на Република България. На достъпен и ангажиращ вниманието на учениците език, съдия Ганчева спомогна за реално повишаване правната култура на младите. 

Особен интерес предизвика у учениците поканата на съдията, да присъстват на нейни дела в съда, след което да направят обсъждане. 

Съдиите -Гергана Стоянова,Янка Ганчева, Марияна Ширванян, Даниела Недева, Йова Продановаот Административен съд - Варна участват доброволно и безвъзмездно като лектори в програмата, чиято цел е обогатяване познанията на учениците относно статута, структурата и функциите на съдебната власт в Република България, формирането на правна грамотност и култура, както и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).