Адв. Балачев: Няма доказателства за вината на Кристиан, подава се невярна информация

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
14:55 / 23.08.2019
7576
Защитата на 18-годишният Кристиан Т. окачестви последната информация от Окръжен съд - Варна като "невярна". Ето какво коментира адвокат Бранимир Балачев във връзка със съобщението, изпратено до медиите вчера. Varna24.bg го публикува без редакторска намеса:

"Първо, състав на ВОС се отведе от разглеждане на делото поради изразеното многократно от защитата съмнение в предубедеността на наблюдаващия прокурор Галина Минчева – ВОП и взаимоотношенията й с гражданския ищец, които макар и да са от едната страна на барикадата, не дават основание представителя на държавното обвинение да го подпомага със своя опит, както и задкулисното й шушукане с член на състава.

Новия състав на ВОС не разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение на Кристиан Т., тъй като прецени, че искането е недопустимо, а невярно е посочено от пресслужбата, че не е уважено искането за изменение на мярката.

За пореден път обвинението в лицето на прокурор Минчева, изнася неверни данни от кориците на делото, че охранителя-арменски емигрант Алексанян е бил намушкан с нож между 10 и 15 пъти в крака и в гърдите. Медицинската експертиза сочи, че са установени ТРИ прорезни рани в областа на десния долен крайник с дълбочина между 2.3 см -0.3 см и едно прорезно нараняване в лавата гръдна половина ангажиращо кожа и подкожие. Разпитания вече като свидетел лекар извършил медицинската интервенция посочи, че е направена малка операцийка, нараняванията не са били животозастрашаващи, а цялата тази манипулация на този пациент е направена защото това са медицински стандарти. Нито един от свидетелите по делото не е посочил, че Кристиан Т. е държал пострадалия."

Защитата коментира още, че съгласно преюдициално производство по Директива (ЕС) 2016/343 текстът на чл.16 е следния: "Презумпцията за невиновност би била нарушена, ако в публични изявления на публични органи или съдебни решения, различни от решенията относно вината, заподозрения или обвиняемия бъде представен като виновен, докато вината му не бъде установена в съответствие със закона. Такива изявления не следва да създават впечатлението, че това лице е виновно.“(Определение на ЕСПЧ първи състав от 12.02.2019г.)

Виж коментарите (5)

Още по темата (28):
17.03.2022 По-тежки наказания за подсъдимите по делото "Гетсби" с присъда на Апелативен съд – Варна
24.06.2021 Прокуратурата във Варна иска по-сурови наказания по случая с дискотека
Гетсби
14.06.2021 Присъди за подсъдимите по делото за опит за убийство в дискотека Гетсби
28.05.2020 Отказаха на 19-годишния Кристиян по-лека мярка от "домашен арест"
08.05.2020 Пуснаха у дома Галин, обвинен в опит за убийство на охранител в дискотека "Гетсби"
22.08.2019 Нов съдебен състав пое делото за убийство на охранител във варненска
дискотека
Още новини от Новини от Варна:
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).