Advance Academy ще си партнира с ВТГ "Г.С. Раковски"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:14 / 07.02.2023
784
Най-големият и модерен IT учебен център в Източна България - Advance Academy, стартира партньорство с Варненската търговска гимназия "Георги Стойков Раковски“, научи Varna24.bg.

Това партньорство обединява опита на традиционната гимназия със знанията и опита на една от най-големите IT академии в България. Мисията на гимназията е да осъществи своя принос за формирането на българското общество като "общество на знанието“, което пряко съвпада с мисията на Advance Academy.

Варненската търговска гимназия има дългогодишна репутация като предоставяща цялостно образование на своите ученици, като съвременната визия на гимназията се оформя чрез формулата авторитет, конкурентоспособност и традиции.

Гимназията и Академията вече са работили заедно. Advance Academy взе участие като фирма ментор на учениците от паралелката "Икономика и мениджмънт“ по случай участието им в ежегодния конкурс на УТФ "Млад Предприемач“. След провеждането на конкурса през месец април, 2022г., учениците спечелиха първо място за най-добра презентация. Те трябваше да презентират на английски език и да се надпреварват с ученици от 5 държави и над 50 училища. Advance Academy продължава менторството си за следващия випуск на ВТГ и тази година ще работи заедно с паралелката по икономика и мениджмънт и отделно ще е ментор на учениците, които ще вземат участие в конкурса "Високотехнологични решения за градове и общности" на Junior Achievements Bulgaria. 

Партньорството с Варненската търговска гимназия ще се изрази в това Академията да продължи менторството си над учениците за различни състезания и проекти. Целта ѝ е да подкрепя младите и тяхното обучение и да допринася за тяхната подготовка за предстоящото им кариерно развитие в секторите на програмирането, маркетинга и дизайна. 

Advance Academy е образователен START UP стартирал през 2017 година. Академията е лицензирана от Националната агенция за професионално образование и обучение. В портфолиото са включени обучения за начинаещи и напреднали в няколко направления – Информационни технологии и Дигитален маркетинг, както и една от най-развитите STEM програми за деца от 1-ви до 12-ти клас. Вече 6 години се провеждат професионални обучения по Front End, Quality Assurance, PHP, Java, Дигитален маркетинг, JavaScript и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).