Алекс от Девня: Телефонни измамници спекулират с името ми!

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
12:18 / 17.05.2021
2682
Телефонни измамници изнудват страдащи хора, спекулирайки с името и дарбата на Алекс от Девня, научи Varna24.bg

Мнима лечителка ползва името на Алекс и публикува във фалшив профил в социалната мрежа телефон за връзка, но оставя и реалния телефонен номер на жената от Девня, за която медията ни не веднъж информира. 

Измамата е разкрита, след като жена от София се обажда на реалния телефон и търси сметка за това, че е изпратила над 300 лева, за да получи "чудодейно мазило", с което да облекчи болежки. 

Алекс остава шокирана и започва да разпитва как се е стигнало до ситуацията. Оказва се, че възрастна жена от София, която има здравословен проблем, попада на фалшивата обява. Прозвънява, отсреща й обясняват, че трябва да преведе определена сума, срещу което "аурата й ще бъде отворена, ще се извърши процедура, някакво "баене" и ще се изготви мехлем за облекчаване на болките". 

След като минава време и "услугата" не е доставена, жената започва да звъни, но телефонът е изключен. Тогава се обажда на вторият оставен телефон, този, който вече е реален на Алекс. 

Дъщерята на пострадалата жена намира профила на измамниците и ги заплашва, че ще подаде жалба в полицията. Разполага с име и егн на мъжа, който е получил парите. Тогава профилът е изтрит.  

"Възмутена съм от наглостта, с която някой спекулира с човешката болка. Държа да подчертая, че никога не си позволявам да искам подобни суми, още по-малко по телефона. Самата аз имам проблеми със слуха, затова контактувам с хората предимно на живо или чрез видеовръзка. Така и те знаят кой стои срещу тях. За пръв път чувам подобна глупост за отваряне на аура, но явно фантазията на тези измамници е стигнала до там. Телефонен номер не съм публикувала никъде, освен в личния си блог, където хората могат да направят запитване за всичко, което ги интересува, а след това да осъществим личен визуален контакт. 

Държа да подчертая също, че единственото издание, на което съм дала ексклузивни права да публикува интервюта с мен и мои прогнози е Varna24.bg. Медията отговорно и коректно предава информацията, за разлика от други издания, които родиха фалшиви новини, интерпретирайки мои думи, изваждайки ги от контекста без дори да цитират източника. Някои умишлено изопачават мои думи, други като папагали ги копрират и тиражират невярната информация", коментира Алекс.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
03.05.2021 Алекс от Девня: Медиумът предава послания от духовния свят! Ванга ми помага, но втора Ванга няма!
25.01.2021 Алекс от Девня: До 3 месеца COVID19 ще е само лош спомен! Борисов ще управлява успешно с жена-президент! България ще излезе от ЕС и ще тръгне нагоре!
29.06.2020 Девненка с оптимистична прогноза: До 7 години България ще е сред най-проспериращите държави в Европа!
04.05.2020 Девненка предвиди с абсолютна точност кога ще паднат КПП-тата и ще започне връщане към нормален начин на живот
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).