Американци искат да строят аквапарк в Морската градина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (43)
15:34 / 10.03.2016
12919
Американска фирма иска да строи аквапарк във Варна. Компанията Water Technology Inc проявява интерес към терен от 54 дка в местността Салтанат в Морската градина, който е собственост на Министерството на отбраната, предаде Дарик. Това става ясно от писмо, подписано от ръководителят на проекта Кент Ууд. От него се разбира още, че регистрираната в щата Уисконсин фирма вече е влязла в контакт със собственика на имота и е запознала с намеренията си областния управител на Варна.

Проектът предвижда изграждането на комплекс, особен в четири зони - спортна, СПА зона с минерална вода, заведения и аквапарк.

Спортната зона ще включва фитнес, велоалея и велопаркинг. Заведенията ще бъдат с различна тематика - вегански ресторант, детска сладкарница, сладоледена къща, безглутенова кухня и смути-фреш бар.

Атракциите в аквапарка ще са басейн за водни скокове, басейн за вълни, басейн с водни барове и водни пързалки. Предвижда се комплексът да работи целогодишно и затова ще има и покрити басейни.

Американската компания декларира готовност да укрепят ската под терена, намиращ се в близост до "Пикадили парк".

От Water Technology възнамеряват да разкрият по-подробно намеренията си на специална пресконференция. На официалния си сайт фирмата се представя като лидер в проектирането и изграждането на аквапаркове.


Виж коментарите (43)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).