Апелативният съд и ИУ-Варна подновяват партньорството с образователна цел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 02.12.2019
1436
Договор за трайно партньорство и взаимноизгодно сътрудничество ще подпишат ректорът на ИУ-Варна проф.д-р Евгени Станимиров и Ванухи Аракелян – председател на Апелативен съд - Варна. В четвъртък, 5 декември от 13,30 часа, в съдебната зала на Апелативен съд – Варна на площад "Независимост“ двете институции ще обединят усилия за организиране на съвместни прояви и инициативи, свързани с образователния процес между Катедра "Правни науки“ при ИУ - Варна и Апелативен съд – Варна.

Планираните дейности в процеса на сътрудничеството са съвместни научни прояви: конференции, семинари, симпозиуми, посветени на установяване на трайна връзка между теорията и практиката по актуални правни въпроси, дни на отворените врати, участия в национални и международни научни проекти, публично представяне на монографии, доклади и изследвания, лекции, и обучения на съдии пред студенти на ИУ чрез Катедра "Правни науки“.

Веднага след подписването на Договора за сътрудничество, ръководителите на двете институции ще направят изявление за медиите.

Припомняме, че преди 2 години АС-Варна, ИУ-Варна и ВСУ "Ч.Храбър“ осъществиха първия по рода си в страната проект "Гражданско наблюдение върху работата на Апелативен съд – Варна“, при който по специално разработена методика и показатели, студенти от различни специалности наблюдаваха всички видове съдебни дела, разглеждани в институцията.

В 14,00 часа, в същата зала ще започне симулиран наказателен процес с участието на студенти от специалност "Съдебна администрация“ при от ИУ–Варна, подготвяни от съдия Росица Тончева от Апелативен съд - Варна. Младите хора ще "влязат в ролите“ на съдии, прокурор, на адвокати, на свидетели, вещи лица и на подсъдими. Наказателният казус е свързан с длъжностно присвояване на сумата от 10 млн. лв., извършено от две лица, едното от които директор на банков клон. Казусът представя пресечното поле между икономиката, правото и съдебната дейност по обезпечаване на законността в страната.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).