Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд не даде ход на делото срещу престъпната група на Иван Славков
Автор: Екип Varna24.bg 08:29 / 14.01.2014Коментари (0)3761
© Varna24.bg
Апелативният съд във Варна намери пречка за даване ход на делото срещу престъпната група на Иван Славков, доколкото подсъдимият Николай Хаджимихайлов е посочил причина за неявяването си вчера в съдебно заседание, но изрично е декларирал желание пълноценно и лично да участва във въззивното производство.

Втората съдебна инстанция освободи и служебния защитник на този подсъдим, който не може да изпълнява задълженията си, заради разногласия с Хаджимихайлов. Съдът насрочи следващите съдебни заседания на 10, 17, 20 и 21 март 2014 година.

Варненският апелативен съд се произнесе и по многобройните искания на защитата за събиране на доказателства във втората фаза на процеса. На 17 март до разпит ще бъдат допуснати исканите от адвокатите защитен свидетел №1, както и журналистката Веселина Томова, дотолкова, колкото са налице доказателства за връзките й с подсъдимите по това дело и със служители на ДАНС. Съдът указа на защитата в 7-мо дневен срок преди следващото съдебно заседание всички страни да представят своите въпроси към допуснатите свидетели.

Въззивният съд приобщи по делото и 13 броя дискове със запис на предаването "Атака" на ТВ "СКАТ" и уточни, че всички страни по делото ще имат възможност да се запознаят с тези материали. За следващите съдебни заседания съдът ще изиска и подробна справка от ДАНС и от ОД МВР Варна във връзка с инструкциите им за работа с доброволни сътрудници, дали Веселин Данов и Светлин Иванов са подавали декларация за такива, били ли са им възлагани разработки и средства за закупуване на оръжия и други предмети. Съдът счита, че е необходимо да бъде запознат с материалите от преписката, свързана с проверка дейността на прокурори от ВОП и за целта ще изиска информация за това от СГС, от НСлС и ВКС.

Втората съдебна инстанция не намира за необходимо по това наказателно производство да бъдат разпитани Алексей Петров и Ангел Тянков, т.к. те не биха могли да изнесат служебна информация за своите действия, извършени по служба.

Апелативният съд очаква от ВОС информация за това дали е било направено искане за прилагане на СРС по отношение на Иван Славков и на Свилен Радев. Освен тази справка се иска т и документите по няколко ЧНД, във връзка с извършване на разпити пред съдия и искания за претърсване и изземване. Няма да бъдат разпитвани допълнително Веселин Жеков и Красимир Георгиев. Апелативният съд намира, че ВОП трябва да представи искането си за ЕЗА по отношение на Нурай Шукри, който е бил издирван в Германия, както и копие от Споразумението, което прокуратурата е сключила с него. Самият Шукри няма да бъде призоваван на разпит пред втората съдебна инстанция.

На 17 март тази година Апелативният съд ще разпита дознателя Диян Нанов, както и свидетелите Александър Цанев, Петър Петров, Асен Живков. В същото съдебно заседание показания ще дадат и 2 поемни лица, претърсвали л.а.на Иван Фирков. Съдът назначи и допълнителна дактилоскопна експертиза, във връзка с установени 3 годни следи по материали по делото, за които няма информация. Експертите ще изяснят дали тези следи са били съпоставяни със следи от подсъдимите по това наказателно дело.

В съдебната заседание на а 20 март, Варненският апелативен съд ще разпита Мартин Еланджиев, Хасан Сабри, както и вещите лица по назначената допълнително дактилоскопна експертиза. В последната от посочените от съда дати (21 март 2014 година ) ще има възможност за пледоариите на обвинението и на защитата.



Още по темата: общо новини по темата: 31
14.05.2015 »
12.02.2015 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
13.01.2014 »
15.01.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: