Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Апелативният съд във Варна замени 20-годишна присъда с доживотен затвор за убиец
Автор: Пламена Николова 10:00 / 02.03.2021Коментари (0)1594
©
След уважен протест на Разградската окръжна прокуратура, Апелативният съд във Варна увеличи наказанието на доживотен затвор за подсъдим за грабеж придружен с убийство, съобщиха от пресслужбата на институцията.

В.Ф. от гр. Завет бе осъден на доживотен затвор от Апелативния съд във Варна за грабеж придружен с убийство. Това се случи, след като съдът уважи протеста на Разградската окръжна прокуратура срещу наложената 20-годишна присъда, произнесена от Окръжния съд. С решението на Апелативния съд е потвърдена частта за присъдените обезщетения на близките на жертвата в размер на 200 000 лева ведно с лихвите, както и разноските по делото.

Извършителят и убитият мъж на 75 години, били съседи в гр. Завет. В.Ф. периодично помагал срещу заплащане на семейството на жертвата, както и на други семейства в града, с цепенето и събирането на дърва. Случвало се младият мъж да поиска и да получи заем от по-възрастното семейство.

На 25 декември 2014 година, около 23:00 часа, след гостуване при свои близки, В.Ф. се прибирал към дома си. Пътят му минавал през дома на жертвата. Тъй като финансовото му положение не било добро, а по-рано през месеца му се родило трето дете, той решил да открадне пари от възрастните си съседи, за които знаел, че са заможни. Влязъл в къщата и започнал да търси, но вдигнал много шум и събудил стопанина й. 75-годишният мъж се развикал, а подсъдимият уплашен, че мъжът го е разпознал, се нахвърлил върху него да го души, като притискал и гръдния му кош. Жертвата изпаднал в безсъзнание, а след това починал. В.Ф. продължил да търси пари, като успял да открие 220 лв., задигнал и мобилния телефон на мъжа.

След престъплението, разбирайки, че е причинил смъртта на 75-годишния си съсед, подсъдимият опитал да прикрие извършеното. После решил да укрие тялото и да го хвърли в близкия язовир. За целта го изнесъл от къщата, носил го до дома си, където го натоварил на каруца и с нея го закарал до язовира. Там хвърлил тялото на възрастния мъж във водата, като предварително завързал камъни за него.

В следващите дни В.Ф. изхарчил ограбените пари, унищожил мобилния телефон и през месец февруари 2015 година заминал за Германия, където периодично пребивавал и работел.

В хода на разследването за смъртта на 75-годишния мъж от гр. Завет, била установена съпричастността на подсъдимия към престъплението. През март 2015 година Разградският окръжен съд издал ЕЗА на 35-годишният мъж, въз основа на която той бил задържан в Германия и предаден на българските власти през октомври същата година.

В съдебно заседание прокурорът от Апелативна прокуратура – Варна изцяло поддържа протеста на Окръжната прокуратура в Разград.

Решението на Варненския апелативен съд подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Върховния касационен съд.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: