Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Арх. Жечев: Сигнал за незаконното строителство в Максуда е подаден в МРРБ
Автор: Екип Varna24.bg 12:22 / 08.12.2010Коментари (0)2185
© Varna24.bg
Община Варна е сигнализирала в регионалното министерство за множеството незаконни постройки в ромския квартал "Максуда", съобщи зам.-кметът по архитектурата Венелин Жечев. Уверението на архитекта дойде по повод нееднократните изявления на министър Плевнелиев, че общините трябва да сигнализират за незаконното строителство на тяхна територия и едва тогава министерството и ДНСК да си изпълнят задълженията. По повод "Максуда" арх. Жечев коментира още, че ромската махала е залегнала в Общия устройствен план на Варна, но не в сегашния й вид. С изключение на този квартал, през последните 5 - 6 години незаконното строителство в морската столица е намаляло драстично, според Венелин Жечев. Официалното му мнение е, че трябва да има борба с незаконното строителство. Личното му обеждение обаче е, че това не бива да става на всяка цена. Сгради като хотел "Рамона" например могат да бъдат национализирани, вместо съборени, за да се използват за социални цели, посочи специалистът. Той прогнозира, че най-вероятно в началото на другата година ще има одобрен предварителен проект по ОУП на Варна. От този петък ще започне гледане на жалби на граждани, за да се спази процедурата по съгласуване и одобряване на плана, която, по думите на архитекта, е тромава и закостеняла. Според него, за да имат кварталите на града собствена и различна визия, за всеки район трябва да има отделен застроителен план, който да създаде възможност за "бутиково звучене" на архитектурата в кварталите.

По отношение на зимната подготовка зъм.-кметът увери, че вече са проведени необходимите срещи с Е.ОН и ВиК-Варна за уточняване на техниката и дежурните екипи. Одобрен е и нов допълнителен план за работа след падане на снега. Ако досега се чистеха основно главните трасета, то тази зима районните кметства ще разполагат с малки машини, които да чистят подходи към училища, детски градини и междублокови пространства, посочи архитектът. Фирмата, ангажирана с почистването на Аспаруховия мост, вече дава дежурства. За снегопочистване през тази зима са отделени около 3,5 млн. лева.

По информация на зам.-кмета, по-малко от половин процент от закърпените дупки са дали дефекти след пролетното асфалтиране. Той призна, че с тежкото заледяване и лугирането през зимния период се очаква да се отворят нови дупки по пътните настилки. Кърпенето им не е решение, но цялостната рехабилитация изисква много ресурси, коментира архитектът и обеща, че такава ще има на бул. "Христо Смирненски", за което са заделени пари, на улиците "Атанас Москов", "Колю Фичето" и "Девня". Това е така наречената южна дъга, която ще изнесе до 80 процента от натоварения трафик с тежки превозни средства.

Източник: Дарик




Още по темата: общо новини по темата: 29
17.09.2019 »
21.03.2013 »
22.03.2012 »
14.03.2012 »
27.02.2012 »
20.01.2012 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: