Архитектите от Варна и Бургас задълбочават сътрудничеството си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:09 / 16.06.2021
1611
На 11.06.2021 г. по покана на ръководството на Камарата на архитектите - Районна колегия Варна (КАБ - РК) се проведе среща с ръководството на КАБ - РК Бургас. Обсъдиха се теми за разширяване и задълбочаване на връзките между двете регионални колегии и бъдещо партньорство.    

КАБ - РК Бургас подписа по подобие на КАБ - РК Варна, РАМКОВ ДОГОВОР ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО с Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ). 

Като основни цели в договора са посочени: Разширяване и задълбочаване на връзките между Страните в сферата на образованието, научната и развойна дейност, обмяната на опит и споделянето на ресурси в областта на професионалното направление "Архитектура, строителство и геодезия“, както и обединяване на усилията между Страните за организирането и провеждането на съвместни практически занятия, практики и стажове, научно-практически  семинари, кръгли маси, конференции, допълнителни обучения, следдипломни квалификации и др. инициативи в областта на архитектурата. 

На срещата присъстваха: арх. Владимир Милков - Председател на УС на КАБ, проф. д-р Петър Христов – Ректор на ВСУ “Черноризец Храбър", арх. Събин Попов - Председател на КАБ - РК Бургас, член на УС на КАБ, доц.д-р инж. Росица Петкова-Слипец - декан на архитектурния факултет на ВСУ, проф. д-р арх. Борислав Борисов - зам. председател на КАБ, ресор “Нормативи", арх. Костадин Христов - Председател на КС на КАБ, арх. Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, арх. Марин Велчев - Председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).