Архивни документи на Общински съвет - Варна вече са достъпни онлайн

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:37 / 12.10.2017
2393
Близо 20 000 страници архивни документи на Общински съвет - Варна вече са достъпни онлайн. Решения и протоколи на институцията от 1999 г. до днес са публикувани на сайта varnacouncil.bg, секция Архив. Достъпът е свободен и безплатен.

В дигиталния архив са събрани над 250 документа, като базата данни ще продължи да се разширява. Амбицията е на сайта на институцията да бъдат качени всички налични решения от първия демократично избран общински съвет през 1991 година.

"Желанието ни е решенията и протоколите на Общински съвет - Варна от 1991 г. до днес да са публични. Дигитализирането на документите от периода 1991 г. - 1999 г. ще отнеме малко повече време, но се надявам в рамките на шест месеца да успеем да ги обработим и да ги публикуваме на сайта", каза председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов в Деня на българската община - 12 октомври.

Онлайн документите предоставят възможност на всеки, който се интересува от минали решения на общинските съветници, да потърси информация в дигиталния фонд.

Другата новина е, че от броени дни Общински съвет - Варна има уеб адрес на кирилица. При изписването му обс-варна.бг се отваря автоматично съществуващият сайт на институцията varnacouncil.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).