Асфалтират цялостно паркинга и алеите на Кооперативния пазар наесен

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
08:46 / 10.07.2017
3262
Цялостно асфалтиране на паркинга и алеите на Кооперативния пазар във Варна предстои наесен. Това каза за телевизия "Черно море" изпълнителният директор на общинското дружество "Пазари" Недко Радев.

За тези дейности ще са необходими около 300 хиляди лева, разкри той и допълни, че сумата ще бъде отделена от печалбата на дружеството.

Около 300 хиляди лева е вложило новото ръководство на общинската фирма "Пазари" за малко над година. Извършена е санитарна сеч, закупен е модерен ледогенератор за Рибния пазар, както и са направени ремонти на почти всички пазари в града, които са под управлението на фирмата. 581 хиляди лева е била печалбата на дружеството за 2015 година, а за миналата е 527 хиляди. 

Една от причините за по-малката печалба е отписването на 40-50 хиляди лева, които се дължат от бивши наематели. В годините назад, по думите на Радев, предишното ръководство е натрупало несъбираеми наеми в хиляди левове. "Странно е, че са изчакани с месеци недобросъвестни наематели и се е стигнало до това да се натрупат дългове от порядъка на 20-25 хиляди лева. Практиката е, тъй като има депозиран един наем при сключване на договора, ако наемателят не си плати за един месец, дългът да се покрие с този депозит и да се прекрати договорът, за да не се стига до подобни натрупвания", отбеляза Недко Радев.

Поне 150 души не са плащали наемите си. Те са осъдени, но са чакани твърде дълго, и в момента няма как да се вземат пари от тях, коментира още той. "Предстои да подпишем договор с колекторска фирма, която да се занимава със събирането на тези вземания. Дай Боже, по-голямата част да успеем да си ги съберем. Трябва да опитаме", допълни изпълнителният директор на "Пазари".

На пазар "Чаталджа" наемите са намалени с 10 процента миналата година. За останалите обекти на общинската фирма не се предвижда промяна в наема.

От около 3-4 месеца "Пазари" ЕАД има и обновен интернет сайт.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).