Австрийски музикални седмици ще гостуват на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:50 / 29.04.2014
781
Програма от ценени от познавачите произведения ще поднесе на варненската публика концертът на 9 май в Операта, с който Австрийски музикални седмици в България гостуват в града.

XVIII фестивал Австрийски музикални седмици в България, организиран от Австрийското посолство в София и Виенския клуб, ще се проведе в 11 града от 8 до 28 май под мотото "1814-1914-2014: Бунт на чувствата. Романтика и експресионизъм". То е избрано, както подчертава посланик Герхард Райвегер в обръщението си към публиката, "за да се постави акцент върху преломното време в навечерието на Първата световна война и последвалите я промени в обществото, в изкуството и културата". Очаква се посланик Райвегер да пристигне във Варна за концерта. Фестивалът се провежда под почетния патронаж на г-жа Mаргарита Попова, Вицепрезидент на Република България.

Програмата на фестивала обединява известни произведения на класиката и романтизма със съвременни творби. Във Варна на 9 май (петък) от 19 ч. ще имаме възможност да чуем Пасакалия от Антон Веберн, Концерт за кларинет и оркестър № 2 в ми-бемол мажор, оп. 74 от Карл Мария фон Вебер и Симфония № 4 от Франц Шуберт .

Творбите ще прозвучат в изпълнение на Симфоничния оркестър на Държавна опера Варна с диригент Григор Паликаров. Солист ще бъде австрийската кларинетстка Вера Карнер.

Билетите за концерта във Варна са на цени от 10 и 15 лв. и могат да се купят от касите на ТМПЦ Варна.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).