Австрийските симфо метъли Serenity ще минат през Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:54 / 14.10.2016
1345
Австрийските симфо метъли Serenity ще минат през Варна за концерт, като това е поредната спирка от тяхното европейско турне в подкрепа на излезлият в края на януари албум "Codex Atlanticus". Събитието ще се проведе в небезизвестния рок-клуб "Усмивка", датата е 15-ти октомври, а началният час на концерта ще бъде 21:00. Откриваща група ще бъдат варналиите One-X.

Serenity са квинтет, който свири симфоничен метъл и се състои от Georg Neuhauser (вокали), Fabio D'Amore (бас, вокали), Andreas Schipflinger (барабани, вокали), Cris Hermsdörfer (китари, вокали). Бандата е активна от далечната 2004 г., като още тогава има постоянен състав и започва работа по дебютното си EP "Engraved Within", което излиза официално през 2005г. и получава признание от периодична рок и метъл преса в Германия, като е обявено за демо на месеца в Metal Hammer и Rock Hard.

Въпреки, че са предизвикали интерес у няколко лейбъла Serenity продуцират и записват сами дебютния си албум "Words Untold & Dreams Unlived" за да могат да намерят по-качествен издател и в крайна сметка го намират в лицето на австрийския гигант Napalm Records и така дискът се появява на бял свят през 2006 г.

Следва богат концертен живот, в който Serenity свирят с Treshold, Morgana Lefay, Sacred Steel, Machine Men, Communic, Adagio и Kamelot.

През 2008 излиза втория им албум "Fallen Sanctuary", в подкрепа на който правят турнета с Edenbridge, Kamelot и Treshold.

Дискографията на Serenity включва още три албума - "Death &Legacy", "War Of Ages" и актуалния "Codex Atlanticus", който ще бъде представен на концерта в клуб "Усмивка". Специален гост ще бъде прекрасната певица Natasha Koch позната със соловата си кариера като Tasha.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).