Автоматични устройства ще гасят осветлението във варненските училищни дворове след 23 ч.

Автор: Пламена Николова
Коментари (3)
10:10 / 20.06.2018
3273
Автоматични устройства ще бъдат поставени във всички варненски училища, за да гасят осветлението в дворовете след 23 часа, като това цели да предупреди младежите по площадките, че е време да спазват реда и тишината след този час. Това коментира за Varna24.bg директорът на дирекция "Образование" в Община Варна Лилия Христова.

Стана ясно, че видеонаблюдение има изградено във всички училища и то с камери, насочени и към дворовете на учебните заведения. Екипи на полицията минават на обход вечер по площадките и следят дали се спазва реда.

Усилен ремонт кипи в три варненски училища - СУ "Найден Геров", СУ "Димчо Дебелянов" и Първо ОУ "Княз Борис I".

"Надявам се, че строителите ще си изпълнят ангажиментите по договор и в края на август и началото на септември ще са готови. Местенето на децата е наложително обратно в тези три сгради", допълни още Христова. 

Реконструкцията и строително-монтажните работи са по проекта "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП "Региони в растеж“. Предстои ремонт в още 7 образователни институции. 

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е 16,3 млн. лв., а крайният срок за приключване на всички обекти е юни 2019 г. 

"Тежко вървят ремонтите, защото сградите са стари и в тях се извършват сериозни конструктивни укрепвания. Това изисква много време и много голям ресурс. В училище "Д. Дебелянов" бетон се налива на 4 метра дълбочина. В училище "Найден Геров" също нормално върви ремонтът. В Първо основно училище се прави в момента асансьор за достъпна среда. В ежедневна комуникация сме с надзорните фирми и със строителите, ремонтите трябва да са на ниво и трябва да бъдат изпълнени всички изисквания на програмата. В "Д. Дебелянов" има планирано изграждане на нов физкултурен салон. Няма салон и училище "Н. Геров", сега отново трябва да търсим ресурс за изграждането му, струва около 1,5 млн. и ще направим всичко възможно да намерим средствата. В момента правим актовата зала в Първа ЕГ. До 2019 г. докато не приключим програмата "Региони в растеж" нищо не можем да строим.", обясни Лилия Христова. 

Как текат ремонтите и кога Варна ще има нова Математическа гимназия - вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).