Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна! Стопаните му: Ще се борим, подкрепете ни!
Автор: Пламена Николова 09:39 / 19.01.2022Коментари (20)16071
© Фейсбук
БАБХ затвори уникалното Katt Cafe във Варна, за което Varna24.bg съобщи преди време. Стопаните му обаче са твърдо решени да защитят правата си по законен начин. Ето какво споделиха те в социалните мрежи:  

"В края на ноември 2021 ни се наложи да затворим поради юридически причини. Време е да споделим с Вас по-подробно за случилото се:

В края на ноември бяхме посетени от инспектори от агенцията по безопасност на храните. За наш лош късмет те не бяха запознати с общата концепция за котешките кафенета по света и приеха идеята отрицателно, аргументирайки се с това, че законът го забранява, въпреки че още преди да отворим, направихме щателно проучване на закона и се постарахме Katt Cafe да срещне всички изисквания на българското законодателство. 

За съжаление единственото решение на проблема за тях беше да ни затворят, но ние решихме да не се предаваме без бой. След дълги разговори с институцията и адвокати се оказа, че единственото възможно решение е, да докажем в съда, че се грижим за здравето на гостите ни и проявяваме отговорност спрямо безопасността на храните за консумация в кафенето. Делото е назначено за края на февруари 2022. 

В момента влагаме всички усилия в подготовка за делото и в разработка на новата концепция на кафенето, за да не сме зависими повече от агенцията по храните и да можем да функционираме и като друг тип обект.   

Настроени сме позитивно и ще се постараем да направим всичко възможно да отворим вратите си за Вас през март месец! 

Опасяваме се, че до тогава все още има много време и без Ваша помощ можем да не успеем да се справим. Имаме големи задължения за помещението, а средствата, които използваме за набавяне на консумативи за котките, също са на свършване. 

Бихме искали от сърце да Ви помолим да подкрепите една уникална и иновативна за България идея - Katt Cafe! Да не дадете на мечтата да загине толкова лесно, размазана от бюрокрацията и твърдоглавостта на законодателството.   

Katt Café е не само кафене за развлечения. Основната идея на кафенето е да служи като информационен център, да помага за повишаването образоваността на българското население относно уличните животни .

Преди БАБХ да ни затвори бяхме пълни с идеи за благотворителни проекти, които дълбоко в сърцата си още се надяваме да осъществим. Katt Café едва отвори врати, а промяната и нагласата у хората започна да се усеща веднага. Пред нас има дълъг път за развитие и усъвършенстване, който се надяваме да извървим заедно с Вас – нашите верни гости и клиенти.

Целта на Katt Café е и винаги ще си остане една - искаме да подпомогнем максимално решаването на проблема с уличните животни в България! Защото миналото доказва, че това е проблем, който може да търси развитие единствено в неправителствените организации, подпомагани от лични средства и благотворителност. 

Благодарим за отделеното време и се надяваме, че ще останете с нас! Нямаме търпение да се видим отново в котешката ни зала! 

Даренията могат да се направят чрез PayPal с помощта на линка по-долу (не е задължително да имате акаунт, може да се плати с карта):

https://www.paypal.com/donate/

Също така имаме и банковата сметка: BG03RZBB91551013615292

LIVONEST OOD

Много Ви благодарим за подкрепата и отделеното време!", гласи съобщението.

Във видето може да си припомните какво сподели преди време за медията ни стопанката на котешкото кафене Анастасия.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 21.01.2022 г.
0
 
 
В момента влагаме всички усилия в подготовка за делото и в разработка на новата концепция на кафенето, за да не сме зависими повече от агенцията по храните Няма нищо що е с храна без Агенция по Храните успех но на дали .......
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Отворете и с кучета,може и прасета
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Тук ми мирише на реклама рџ?‹рџ?‹рџ?‹
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Как изобщо ви позволиха да отворите?Това никъде го няма.Тези неща би трябвало да сте уредили преди пускане на обекта.Отговорността си е ваша.Другият път отворете кафе в което се пали марихуана, почти същото е.
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Или отговаряте на законодателството или не,средно положение няма. Докато не влезете в законовите норми,няма да работите. Всичко останало е празни приказки.
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Това кафене е пълна бутафория.
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
И аз съм за това ,че трябваше да помислите отрано.Щом сте се нагърбили (ангажирали) с нещо и в случая даже животинки трябва по-отговорно и далновидно мислене! Така животните ги предоставете за временно настаняване при доброволци....Ако не желаете такова решение ,вече почвам да се съмнявам,че целта е набиране на средства...?! ....Един път ми искаха пари ,че "бил гладен"...току що ми сервираха пицата и предложих да му дам част от още ЦЯЛАТА (хигеинично) пица....аааа неее.....В казармата ,бяхме закъсали ... намерихме в камиона хляб,който беше поне на месец(от предното занятие) и проблема не беше ,че беше станал на сухар,а че се търкаляше в сандъка с техниката...Да не споменавам друг случай ,когато лятно време на непосилна жега шофьора пи вода от казанчето за чистачките (тогава се наливаше само вода без химия).... А за наема....търсете акционери!!! Иначе оставам със съмнения за поредна .... схема... Успех!... Ps/А защо не рабитите без котки?! Поне за наема и така да се срещат интусиазтите!!!Неможе ли така?!....
Aнонимен
на 20.01.2022 г.
0
 
 
Идея...лошо няма,но както някой пита ,защо първо не проверихте законите и.....сега щяхте да се борите ,но без да имате разходи за нещо което не работи!!!
Aнонимен
на 19.01.2022 г.
0
 
 
Моля, дайте и емейл за плащане по пейпал
Aнонимен
на 19.01.2022 г.
0
 
 
Как в Турция може в всеки магазин да има кучета или котки. Даже и по улиците има специални хранилки за улични животни. Подкрепяме ви.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: