БЧК – Варна посреща дъщерята на Че Гевара

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:50 / 20.11.2017
1857
Алейда Гевара Марч - дъщеря на легендарния революционер Ернесто Че Гевара, пристига утре във Варна заедно с делегация на Кубинския институт за приятелство с народите.

В 14:30 часа на 21 ноември делегацията, в която участват Н.Пр. Педро Пабло Сан Хорхе Родригес - посланик на Куба в България, Елио Сотеро Гамес Нейра - първи заместник-председател на Кубинския институт за приятелство с народите, дипломати и представители на организацията, ще се срещне с дружеството за приятелство на България с Куба. Домакин на срещата ще бъде Областният съвет на БЧК - Варна, чийто председател Илия Раев оглавява и дружеството за приятелство България-Куба в морската столица.

56-годишната Алейда Гевара е най-голямата дъщеря от четирите деца на Че с Алейда Марч. Лекар педиатър по професия, тя е участвала в хуманитарни мисии в Никарагуа, Ангола, Еквадор. Алейда Гевара идва за трети път в страната ни. Тя е споделяла, че обича България, която е оказала огромна почест към паметта на баща й. Преди години работници от българска фабрика "приели" Че Гевара за член на бригадата си, като заработвали и неговата заплата, внасяна във фонда за солидарност с Куба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Коцев: Варна е люлка на знанието, устрема и успеха. Децата ще нос...
Във Варна: Българските ученици завоюваха 8 медала на Балканската ...
Неприятна изненада по Черноморието утре
Пътуването с автобус у нас - удобно само за хора с ръст под 170 с...
Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, стр...
Изненада за варненци и гостите на града


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).