Бабаит, буйствал на пътя във Варна, ще плаща за агресията си

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
13:28 / 03.06.2019
11734
34-годишният Десислав Г. е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за хулиганство на пътя. Той ще отговаря за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, преследвал и умишлено блъснал друг автомобил при управление на МПС – престъпление по член 325, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК.

На 25 юли 2018 г. подсъдимият управлявал автомобила си "БМВ“ около 20,30 часа на централен варненски булевард. Движещият се пред него автомобил "Форд фиеста“ подал сигнал и преминал в лявата лента, тъй като в дясното платно се намирал спрял таксиметров автомобил.

Разгневен от маневрата, Десислав започнал да свири с клаксон, изпреварил форда и му препречил пътя. Колата спряла. Подсъдимият отишъл до водача на колата, започнал да му крещи, да го псува и го приканил да слезе, за да се саморазправя. Водачът на форда не се поддал и потеглил. Десислав обаче го напсувал отново и продължил да преследва колата, като управлявал агресивно и опасно.

На червен сигнал на светофара преследваният "Форд фиеста“ спрял. Мъжът в БМВ-то отново отишъл да се разправя. Когато светнал зелен сигнал, фордът потеглил, но бил принуден да спре на пешеходната пътека заради преминаващи пешеходци. Десислав Г. догонил колата. Първоначално спрял зад нея, след това дал назад, за да се засили, и блъснал умишлено колата на свидетеля по делото. Отишъл при водача и му заявил, че вече ще се наложи да слезе от колата заради ПТП-то. След това подсъдимият се качил в автомобила си и избягал.

Бил издирен по регистрационния номер и призован да се върне от дошлия полицейски екип на мястото на пътния инцидент. Установено било, че е управлявал без контролен талон. Съставен му бил акт за това, че е напуснал местопроизшествието. Справка показала, че 34-годишният мъж е освобождаван два пъти от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Предстои делото срещу Десислав Г. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 3 години лишаване от свобода и да бъде лишен от право да управлява МПС.

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).