Басейнова дирекция във Варна работи по важен проект

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:11 / 20.01.2017
2969
Резултатите от проекта за състоянието на морската среда ще допринесат за актуализиране на програмите за мониторинг. Това каза по време на заключителна пресконференция по проект "Проучвания на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг" директорът на Басейонова дирекция "Черноморски район" (БДЧР) Десислава Консулова, предаде "Фокус". 

"Проектът се финансира по норвежки финансов механизъм и като бенефициент на проекта - Басейнова дирекция за Черноморски район съвместно с Института по океанология, има ангажимент с настоящата пресконференция да информира широката общественост за резултатите, които постигнахме вследствие на работата по този проект и да посочим ползите от тях. Успоредно с този проект Басейнова дирекция участва в още 3 проекта съвместно с местната администрация от Община Варна и Община Бургас. 

Това са проектите - "Марлен", IMAMO и проекта с ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" за интегриране на информационната система", обясни директорът. По думите й работата по тези проекти и резултатите, които са получени от тях, се обединяват в организацията и крайните резултати по настоящия проект, който днес бе представен. "Чрез част от резултатите, вследствие на усилията на екипите към БДЧР, успяхме да финализираме плана за разработване на Морска стратегия на Р. България.

Този стратегически план бе разработен от Басейнова дирекция с помощта на Института по океанология. Резултатите му ще актуализират данните и първоначалната оценка на морската околна среда. Тази първоначална оценка на морската среда е основата върху която се извеждат критериите за оценка на добро екологично състояние", подчерта директорът.
Проектът "Проучвания на състоянието на морската околна среда и подобряване на програмите за мониторинг, разработени съгласно РДМС (ISMEIMP)" се изпълнява в партньорство с Института по океанология към БАН. Стойността му възлиза на 1 357 557 лв. и се реализира по програма BG02 "Интегрирано управление на морските и вътрешни води", съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).