Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Баща и син от разкритата престъпна група за документни престъпления остават в ареста
Автор: Екип Varna24.bg 08:49 / 11.05.2012Коментари (0)1049
©
Шура Ат. и синът му Калоян, разследвани за участие в престъпна група, за документни престъпления, свързани с пререгистрация на незаконно придобити МПС ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Варненска окръжна прокуратура поиска втората по тежест мярка за неотклонение "домашен арест" за пловдивчанина Атанас Сав., който също е привлечен като обвиняем за участие в дейността на това престъпно сдружение. Съдът уважи искането и определи 23 годишния студент да бъде под домашен арест в родния Пловдив.

От всичките 5-ма лица, задържани при мащабната полицейска акция във Варна, последвана от обиски в домове в морската столица и в Пловдив, прокуратурата поиска мерки за неотклонение "задържане под стража" само за Шура и за сина му Калоян и "домашен арест" за Атанас. Тримата са част от организирана престъпна група, занимавала се с изготвянето на фалшиви документи за пререгистрация на предимно луксозни автомобили, голяма част от които са обявени за издирване.

Вчера съдът прие секретна справка от експлоатираните спрямо групата СРС, която предстои да бъде изготвена като веществено доказателствено средство. Според обвинението, така ще бъде доказана връзката между участниците в престъпното сдружение, мястото на всеки един от тях в него и ролята му в престъпната дейност. При определяне на първоначалния арест, освен със секретния документ, съдът се съобрази и със събраните в хода на разследването гласни свидетелства, в това число и на другите обвиняеми по това дознание. Освен тях, съдът цени и тежестта на множеството вещи и материали, иззети при обиските от дома на Шура - заготовки за изготвянето на документи за пререгистрация, материали за изготвяне на регистрационни табели, специализирана хартия с воден знак и други. Преценката на всички изброени дотук доказателства обосновават предположението, че Шура (45год.), синът му Калоян (23год) и Атанас са съпричастни към престъпните деяния, за които се разследват, и които законът определя като тежки, умишлени престъпления. Атанас от Пловдив ще бъде под домашен арест заради доброто му процесуално поведение и съдействието за разкриване дейността на групата.

Като лоши данни за личността на Шура, съдът прецени реабилитацията му след предходно осъждане, както и справката за неприключило наказателно преследване за престъпление, извършено преди 11 години. Според съда няма основания за извод, че Шура и Калоян може да се укрият от наказателно преследване. Шура е управител на заведение за хранене във Варна, а Калоян е студент и помага в семейния бизнес. Съдът обаче намира, че съвсем реална е опасността всеки един от тях двамата да се опита да окаже въздействие върху все още неразпитани свидетели по това дознание и така да извършат ново престъпление. С тези основания ВОС уважи искането на прокуратурата и определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Шура Ат. и сина му Калоян.

Определенията на съда могат да бъдат обжалване пред Варненския апелативен съд на 15 май от 10,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.05.2012 »
10.05.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: