Базитов: Областната администрация трябва да се отвори към проблемите на хората

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:18 / 06.11.2012
1245
Областна администрация трябва да се отвори към проблемите и достиженията на гражданите на Варненска област. Това заяви новият областен управител Коста Базитов. Той допълни, че това е било поставено като изискване от премиера Бойко Борисов и вицепремиерите Дянков и Цветанов.

Коста Базитов беше категоричен, че трябва да се създадат условия за стабилно икономическо развитие на Варненския регион.

"Тук има един сериозен капацитет от предприятия и от икономика, която за разлика от други части на страната се развива сравнително добре - корабостроене, химическа промишленост, строителство, туризмът е основен отрасъл за развитието на региона", посочи Базитов.

Той допълни, че ще отдели специално внимание на селското стопанство, въпреки, че само 13 % от населението на областта живее в селата. Според него има много пресечни точки в дейностите на кметовете и на областния управител, затова чрез срещи с местните власти ще се търси по-добра координация в тези общи дейности.

"На първо време ние ще провеждаме с голямо старание държавната политика на територията на област Варна и ще се грижим много активно за защита на тези интереси, най-вече чрез гражданите, кметовете и общинските съвети", подчерта Коста Базитов.

Той допълни, че основните акценти и приоритети в работата на областния управител са определени от Закона, на основание на който се назначават областните управители и техните заместници.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Температури над 30 градуса до дни, вижте кога ще става за плаж
Голямо задръстване след катастрофа на входа на Варна
Министър Коритарова за ремонта на проблемния участък в Аксаково :...
Варненка: Стовари се с трясък пред очите ни!
С поне 10% вдигат заплатите по родното Черноморие 
С много слънце и топло време Варна изпраща седмицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).