Без регистрирани трудови злополуки от началото на годината във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:34 / 29.04.2014
608
Няма регистрирани трудови злополуки от началото на годината във Варна. Това обяви на пресконференция инж. Иван Иванов, директор на "Инспекция по труда" - Варна. През първото тримесечие на годината са проверени 913 предприятия. Констатираните нарушения на трудовото законодателство са 5 366. От тях 16 са за неизпълнени предписания. За допуснати груби нарушения са съставени общо 494 акта за имуществена санкция или глоба.

Инспекцията е работила и по 174 жалби за нарушения на трудовото законодателство. По-характерните нарушения са неактуални измервания на ефективността на мерките за защита от поражение от електрически ток, необезпечени програми за минимизиране риска, пропуски в инструктажа за безопасност на труда, проблеми с осигуряването на качеството на здравословни и безопасни условия на труд. В областта на трудовите правоотношения са установени 37 случая на допуснати до работа лица преди да им бъде връчен екземпляр от сключен трудов договор. Установени са и 26 случая на лица, чиито работодатели са "забравили" да регистрират трудовите договори в ТП на НАП. Установени са нарушения с нерегламентирано работно време и почивки, неосигуряване на регламентирана междудневна и междуседмична почивка, липса на изплащане на нощен труд, неизплатено обезщетение за неизползван годишен отпуск при напускане.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).