Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Безплатен концерт на музиканти от Финландия в Градска галерия - Варна тази вечер
Автор: Екип Varna24.bg 15:14 / 29.11.2023Коментари (0)919
©
Музиканти от финландския град Турку пристигат специално за Есенния салон на изкуствата във Варна. Микаел Кемпайнен - пиано и Мати Копонен - цигулка, ще изнесат камерен концерт тази вечер - 29 ноември от 18 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев". Входът е свободен.

Събитието се провежда по повод 60-ата годишнина от побратимяването на Варна с Турку. Организира се от отдел "Протокол и международно сътрудничество" към дирекция "Канцелария на кмета" и дирекция "Култура“ към Община Варна. Ще присъства Красимир Ганчев, почетен консул на Република Финландия във Варна.

Събитието започва с кратък филм за финландския град. Следва едночасовата концертна програма, за която са подбрани произведенията на Лудвиг ван Бетовен - Соната за пиано и цигулка в ре мажор, оп. 12 №.1; Йоханес Брамс - Соната за пиано и цигулка в ре минор, оп.108; Жан Сибелиус – 5 пиеси за цигулка и пиано, оп. 81.

Мати Копонен е работил в много финландски професионални оркестри, като например Хелзинкския филхармоничен оркестър и Симфоничния оркестър на Финландското радио. В Камерния оркестър на Лапландия пък е бил водеща втора цигулка през есенния сезон на 2013 г. През август 2018 г. Копонен започва като 1-ви концертмайстор на Филхармоничния оркестър на Турку.

Микаел Кемпайнен учи пиано при Мина Пьоленен и професор Лииса Похьола в Академията "Сибелиус“ във Финландия. Той също така посещава майсторски класове и е учил камерна музика с Ралф Готони и интерпретация на Lied с Илмо Ранта и Хартмут Хьол.

Кемпайнен е получавал много награди от конкурси за пиано и камерна музика. Бил е солист на няколко оркестъра и фестивали и е правил радио записи за Финландската радиоразпръсквателна компания (YLE). Активен камерен музикант, който свири с широк диапазон струнни инструменти, той работи като корепетитор в Консерваторията в Турку и често е пианист в майсторски класове и конкурси.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с президента на Иран
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: