Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бившият областен управител на Варна се запозна с проблемите в "Пчелина"
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 17.05.2023Коментари (1)2558
©
Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев се запозна с проблемите в "Пчелина", научи Varna24.bg. Припомняме, че в селищното образование във Варна назря народно недоволство. Живеещите там излязоха на протест срещу липсата на организация и пълното отсъствие на информация по отношение на големия ВиК проект, част от който се реализира там.

Хората разказват, че редовно нямат ток и вода, а ВиК авариите са ежедневие. Настояват за бърза и поетапна работа на фирмите - изпълнители, за да не им се налага, както е от три месеца, да минават през имоти на съседите си, за да стигнат до домовете си.

С техните тегоби се запозна бившия губернатор на Варна. В мрежата той пише (публикуваме текста му без редакторска намеса):

Пряк граждански контрол върху строителство и ремонти на общинска инфраструктура във Варна

Днес посетих м-т "Пчелина" - една от зоните, които са в покъртително състояние и с нулева инфраструктура. Присъствах на протеста на гражданите от местност "Пчелина", за да се запозная с техните проблеми на място и да подканя общината да намери решение възможно най-скоро и по най-правилния начин. Още веднъж проверих как се правят предизборни ремонти.

Освен инфраструктурните проблеми, се оказва, че към момента изобщо не е предвидена уличната регулация с необходимите отчуждителни процедури, ширина на шосето, бордюри, канавки и осветление! Както всичко в България, и тук дейностите се правят отпред-назад. Редно е първо да се направят улиците, а после постройките покрай тях.

Но пък за общината очевидно е важно бързо да взима пари за строителни разрешения, а за инфраструктурата – ако и когато остане време... И то, както винаги, идва най-накрая, при това некачествено, наведнъж и ударно... и разбира се – точно преди избори!

Строят се едновременно около 20 кооперации. Всички от един и същи инвеститор/строител. Път, канализация и всякаква друга инфраструктура липсват, но общината все пак е стартирала (също едновременно със строящите се кооперации) изграждане на основен водопровод, канализация и асфалтиране на улици. Строи се изцяло нов квартал, докато жителите му, които обитават съществуващите къщи в района, се опитват да водят нормален живот, но без път и често без вода, електричество и даже достъп до имотите си. Кога ще приключат ремонтите, никой не знае.

През цялото време около нас се движеше техника, която обаче не е свързана с възложените от общината ремонти по уличната мрежа и канализация, а с частните строежи, които впрочем по документи се водят фамилни къщи, а са си същински жилищни блокове.

Именно затова, на 15.05.2023 изисках по официален ред Общината да предостави пълен отчет на обема, сроковете и количествено-стойностните отчети на всички улични ремонти, заради които в момента е разкопан целият град. Предстои да видим дали ще отговорят и колко изчерпателен ще е техният отговор. Когато го получа, ще го публикувам на страницата си, за да могат гражданите сами да се осведомят за проектите и ремонтните дейности на своята улица.

Настоявам за пълна прозрачност на всички ремонтни и строителни дейности с предварително оповестяване на срокове, количества, дейности и цени! Това трябва да се превърне в рутина за местната администрация и документите да се публикуват без никакво шикалкавене.

Кой друг би имал по-голям интерес да следи за качественото изпълнение на даден ремонт от живущите на съответната улица?

Щом се харчи обществен ресурс - отчетността е задължителна!



Още по темата: общо новини по темата: 284
24.04.2024 »
24.04.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.05.2023 г.
0
 
 
След години на безразборно строителство, тея мрънкат, че им оправят в и к... Всеки ходил в тоя район,знае че там повечето строежи са разрешени по вторият начин. А тоя екземпляр неземен, точно какъв го търси там и в качеството си на какъв... За какво се подготвя с евтини популистки номера.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Великден 2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: