Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Биячи на варненски студенти застават пред съда
Автор: Екип Varna24.bg 08:57 / 20.02.2017Коментари (0)2488
© Varna24.bg
Почти шест години след жестокия побой на трима младежи в центъра на Варна техните биячите все още нямат влезли в сила присъди. Днес Варненският апелативен съд за пореден път ще гледа делото срещу Васил Петров и Антон Истатков, които на първа инстанция получиха общо 33 години затвор за опит за убийство и нанасяне на средни телесни повреди на студентите от Военноморското училище, съобщава Дарик.

Час и половина след полунощ на 21 март 2011 г. Манол Марков, Георги Иванов и Михаил Михалев си поръчват дюнери от заведение на Черния площад. Там се засичат с Петров и Истатков, които се държат с тях враждебно. След като студентите изяждат сандвичите си, решават да изпушат цигара в близката градинка. Тогава до тях спира "Мерцедес", от който изскачат Васил и Антон и ги нападат.

Биячите са въоръжени с бухалка, а първата им жертва е Михаил. Той е повален от Васил след удар по главата и губи съзнание.

Васил се нахвърля и върху Георги, който също след удари в главата падна безпомощен на земята.

Най-тежкият побой е нанесен на Манол. Той е повален на земята с бухалка, а Васил и Антон го ритат по главата и цялото тяло. Когато жертвата престанала да реагира, нападателите го ударили още няколко пъти и избягали.

За жестокия побой сигнал в полицията подават случайни граждани. Манол веднага е откаран в болница с множеството травми - счупване на черепа, контузия на мозъка и десетки наранявания по главата и тялото. Момчето е оперирано по спешност заради кръвоизлив в мозъка, а няколко дни лекарите борят за живота му.

След ударите с бухалка Георги и Михаил са със счупени челюсти, избити зъби и травми на главите.

Нападателите са задържани от полицията два дни по-късно. И двамата тогава са на по 21 години, а Антон вече е осъждан два пъти. Едната от присъдите му е заради побой на съученик, когато е в 11.клас.

През ноември 2013 г. биячите са признати за виновни заради опита им да убият Манол Марков по хулигански подбуди, както и за причиняване на средни телесни повреди на Георги Иванов и Михаил Михалев. Васил е осъден от Варненският окръжен съд на 17 години затвор, а Антон - на 16 години. 

Наказанията обаче са драстично намалени от Апелативния съд, като подсъдимите получават по 6 години затвор. До това се стига, след като отпада обвинението за опит за убийство и така Васил и Антон са осъдени само за нанасяне на средни телесни повреди.

Решението е обжалвано пред Върховния касационен съд, който връща делото за ново разглеждане. В средата на миналата години нов съдебен състав на Варненския апелативен съд потвърждава първоначално произнесените присъди от общо 33 години затвор. Решението е подписано с особеното мнение от съдия Илия Пачолов, според когото обвинителната теза за авторството на престъпленията не е доказана по несъмнен и категоричен начин.

Следва ново обжалване пред Върховния касационен съд, който отново връща делото за ново разглеждане.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: