Бизнесмен е убитият мъж, чийто труп бе намерен във варненски апартамент

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:02 / 24.11.2017
3649
Бизнесменът Таньо Красимиров Хатипоглу е жертвата на жестокото убийство във Варна, съобщава БЛИЦ. 

33-годишният мъж беше открит мъртъв през уикенда в апартамент на ул. "Димитър Икономов" в морската столица след див екшън - скандал и бягство на килъра му с кола и последвала катастрофа.  

Таньо Хатипоглу е родом от омуртагско село Долно Новково, но през 89-а година се преселил с родителите си и сестра си в Турция и се установили в град Муратлъ. 

Впоследствие Таньо се върнал в България и започнал да развива бизнес. Регистриран е като земеделски производител, а също така е едноличен собственик и управляващ на дружествата "Пойраз - Таньо Христов" ЕТ и "Бир-Бей" ЕООД, които са с разнообразен предмет на дейност. Декларираните нетни приходи от продажби на ЕООД-то за 2013 и 2014 година са съответно 174 и 87 хиляди лева.

Според електронните регистри фирмите на Хатипоглу нямат наложени запори, но информация на БЛИЦ сочи, че в кметството в село Долно Новково неведнъж са пристигали писма от частни съдебни изпълнители за различни вземания. Земляците на Таньо от Долно Новково коментираха, че съвсем слабо го познават. 

Радко се вясвал в селото. Отсядал в къща, която била на дядо му по бащина линия. Баща му починал преди доста години, а майка му и сестра му живеят все още в Муратлъ. По думите на местни хора Таньо често пътувал до Варна и София по бизнес. "Знаем, че се занимава с някакъв бизнес, ама какъв точно - не ни е ясно. Кара едно лъскаво ауди, нов модел. От техните никой няма тука, само леля му. Тя обаче хабер няма за случилото се", коментираха те.  

Майката на Таньо пристигнала в България заедно със зет си, за да приберат тялото на сина й. Съдебните медици обаче не го предават, тъй като нямат разрешение от прокуратурата, която очевидно не е приключила с процесуално-следствените действия в тази насока. 

На този етап разследващи и прокуратура не оповестяват никакви подробности за тежкото престъпление. Не се осветлява и конкретната причина за смъртта, нито начинът, по който е бил умъртвен Хатипоглу. 

При всички случаи не се касае за огнестрелна рана. Към момента официалната информация е, че не може да се каже нищо по случая с убийството. То се води неразкрито. Според наши източници извършителят, който е имал скандал с Таньо във фаталната нощ, а след престъплението избягал и самокатастрофирал с колата му, е в процес на установяване.

Виж коментарите (1)

Още по темата (2):
20.11.2017 Скандали и крясъци преди убийството на младия мъж във Варна, след това и катастрофа
20.11.2017 Трагедия! Намериха убит млад мъж в апартамент във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Защо бул. "Княз Борис I" във Варна е княз и кой е втория?
Варна ще улесни миряните за Великденската нощ
Варна отново на челна позиция по брой разрешителни за строеж на н...
Уникална къща във Варна, построена през 1894 г., е сред най-отлич...
Проект за 14 милиона лева напредва във Варна. Скоро би трябвало д...
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).