Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Благомир Коцев, кандидат за кмет на Варна от ПП-ДБ: Тръбата във Варненското езеро олицетворява целия мандат на управление на Портних
Автор: Екип Varna24.bg 20:53 / 09.10.2023Коментари (2)1423
©
Т. нар. "Дупка“ в сърцето на Варна е пладнешки обир, който ощети варненци с 43 милиона лева, ще свикам местен референдум за нейната съдба

Желязната завеса между управлението и гражданите на Варна ще падне. Ще сложа край на модела "Портних“ във Варна. Той от години не се занимава с хората, а с тесни икономически интереси. Варна се свързва с групи и групировки, които от години управляват и кмета, и града.

Това каза Благомир Коцев, кандидат за  кмет на Варна от коалиция ПП-ДБ в предаването "Лице в лице“ по bTV тази вечер.

В момента тези кръгове управляват еднолично града и командният им център е изнесен в един хотел в центъра на Варна. Това ще се промени. Ще върнем Варна на варненци и икономическите кръгове вече няма да имат контрол. Контролът ще е в е ръцете на хората, посочи още Коцев.

Той добави, че навсякъде в кварталите хората се оплакват от скъсаната връзка с общината. Варна се занемари откъм инфраструктура и чистота, стана бетонно гето, няма зелени площи, инфраструктурният хаос е голям. Кварталите станаха бетонни зони без спортни площи и градинки, няма места в детските градини, а хората се оплакват от лошите условия в градския транспорт и мръсния въздух заради безкрайните ремонти.

Варна сега не е градът, който варненци са свикнали да виждат. Беше добър град за живеене, но отдавна вече не е. Усещането на варненци е, че са забравени, каза също Коцев и напомни, че  като областен управител е спрял продажбата на 140 декара зелените площи в междублоковите пространства - едни от последните останали в града, които, по думите му, общината се е опитвала да продаде на определени икономически групи.

"Дупката“ във Варна бе пладнешки обир. 43 млн. лв. бяха платени на Георги Гергов от публичните пари. Тя още стои в центъра на Варна,. Ще проведа местен референдум, за първи път във Варна, за да решат хората съдбата на т.нар. "Дупка“, заяви Коцев.

Кметът Портних никога не е имал приемен, час, аз ще имам и това ще е едно от първите неща, които ще направя в общината. Вчера се срещнах с НПО, които защитават животните и хората ми казаха, че за 10 години само веднъж са успели да стигнат до кмета, разказа Коцев.

Попитан за тръбата във Варненското езеро, той каза, че кметът Портних  има обвинение от прокуратурата именно за този казус. Отдавна изплуваха на повърхността детайлите от управлението на града, както изплуваха реалностите на повърхността от тази фекална тръба на езерото. Тази тръба е олицетворение на целия му мандат, категоричен бе Коцев.

Големите ремонти във Варна са предизборни - за 175 млн. лв. на 92 улици - ремонти наведнъж и разкопаване на целия град, което изтормози гражданите. Поисках информация по ЗДОИ, но не получих отговор за какво и как се харчат тези пари и защо сега. Хората казват, че подават сигнали и не получават никакви отговори, разказа още Коцев. Той увери, че в мандата си като следващ кмет на Варна ще спре презастрояването, като осигури повече зелени площи.

Да се гарантира прозрачност на управлението и участието на хората в решенията, модернизиране на градския транспорт, повече паркинги и паркоместа – това са елементарни управленски въпроси, с които общината досега не успя да се справи, посочи още Коцев.

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Рекламна публикация
РЕКЛАМНА ПУБЛИКАЦИЯ



Още по темата: общо новини по темата: 633
05.04.2024 »
11.03.2024 »
27.02.2024 »
23.02.2024 »
16.01.2024 »
15.12.2023 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.10.2023 г.
0
 
 
Идеални няма, но за сметка на това много са некадърните.....
Aнонимен
на 10.10.2023 г.
0
 
 
Кмрта Потников обеща тунел под канала като пътен коридор дублиращ Аспаруховия мост. Но успя само да направи каналната тръба . Добре, че не направи тунел да се издавят хората. Самоодавиха само един фотограф, горкия
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: