Благотворителен моноспектакъл събира средства за болно дете

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
14:24 / 03.08.2022
1197
Моноспектакъл, организира от Wild Crows MCC и Wild Crows Support набира средства за болно момченце, научи Varna24.bg.

Благотворителната постановка "Дамата с кученцето" ще бъде представена на 27 август, събота, от 19 часа в Народно читалище "Отец Паисий - 1934г." - Варна

Ето повече информация за малкия герой, споделена от неговата майка в платформата helpkarma:

"Това е моят Ангел. Той и братчето му са истински герои. Моите близнаци се родиха прекалено рано – едва в 31 гестационна седмица, с тегло 1400 и 1300 грама.

Две седмици след раждането си Ангел бе диагностициран с вътрешна хидроцефалия.

Знаехме, че трябва да достигне тегло от 2 килограма, за да може да му бъде поставена клапа. Във времето на чакане се установи и междукамерен дефект на сърцето, но поне той не налагаше оперативна намеса. Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция офталмозите откриха и ретинопатия, която налагаше лазерна операция на двете очи. Така Ангел премина през първата си операция. Мина периода на възстановяване и пристъпихме към втората операция на главичката и поставяне на клапата.

Първият месец чакахме нетърпеливо, за да мине първото образно изследване. На него се установи, че има проблем и ще трябва да бъде направена нова операция. Втората операция бе неуспешна, направихме трета, но и тя не постигна успех. Четвъртият опит бе нашия и успяхме – клапата заработи.

Започнахме да правим рехабилитации, но за жалост операциите винаги го връщаха назад и се забеляза видимо изоставане.

Посетихме и невролог, който му постави страшната диагноза детска церебрална парализа.

За да може нашият Ангел да пребори диагнозата са нужни ежедневни рехабилитации.

Решихме да се обърнем и към специализирания център Ribem в Истанбул, но нужните средства са непосилни за нас. Първият курс рехабилитация трябва да бъде през месец април 2020г. 

Моля ви от цялото си сърце да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с братчето си и да постигне мечтите си!

Вярвам, че благодарение на вашата помощ всичко е възможно!"

Ето и информацията от организаторите на благотворителния спектакъл:

"Ачи е на 4 години, но поради ред болестни състояния, като хидроцефалия, ретинопатия  и детска церебрална парализа, няма правилно развитие. Родителите му се борят за възможността Ачи да има едно щастливо и нормално детство и да пребори несгодите, с които се сблъсква от толкова малък. Но въпреки здравословното му състояние, малкият герой показва голямо развитие както физическо, така и ментално, благодарение на Център за рехабилитация "Рибем“ в Турция и рехабилитациите в България. През август 2021г. на Ачи се поставя бутолинов токсин и е направена отпускаща операция на краката. За извличането на максимална полза от ботокса са необходими редовни посещения както на рехабилитации в "Рибем“, така и в България. Един двуседмичен курс, който за 24 процедури, семейството заплаща 2 160 евро. Тази сума е непосилна за тях, затова ние от "Wild Crows МСС“ решихме да помогнем.

Купувайки от нашите продукти, ще станете част от Ангелите на Ангел. Нужни са ред процедури и рехабилитации в Турция, за да може Ачо да има едно нормално и щастливо детство. Нека да помогнем на малкия герой, който независимо от несгодите продължава да се усмихва и да радва с присъствието си".

Билетите за спектакъла са на стойност 10 лв. и могат да бъдат заявени тук :

https://m.facebook.com/1656611864621073

Можете да помогнете и чрез дарение:

Дарителска сметка: BG61BPBI79464064240301

Титуляр: Христина Стоянова

Основание: В полза на Ангел Павлов

PayPal: PayPal.me/HristinaStoyanova

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).