Близките на убития Мартин очакват справедливост

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:41 / 19.07.2016
2281
Тази сутрин във Варненският окръжен съд тръгна процесът за жестокото убийство на Мартин Тодоров пред дискотека "Акапулко" в девненския квартал "Повеляново", предаде репортер на Varna24.bg.

Близки на убитият Мартин се събраха пред сградата на съда, за да заявят своето искане за справедлив процес и възмездие в рамките на закона. 

Майката на убитото момче остана тъжна и безмълвна. Вместо нея проговори лелята на Мартин от Николаевка:

"Една майка какво може да очаква? Едно дете има...Всички очакваме един справедлив процес. И нека да държим на това, когато беше прокурор Сотир Цацаров, когато беше в Девня: "Ще има справедлив процес...". Нека да видим днес, дали ще бъде справедлив. Не е нормално един човек да бъде изправен пред съда. Той не е бил сам и не го е извършил сам това убийство. Нека да излезе всичко на яве, но не вярвам, че ще стане така", коментира Мирка Николова.

"Не ми се говори за това, не искам да се връщам назад и да си спомням", отсече кратко приятелят на Мартин Роско, който е бил с него в злощастната нощ и също пострада, но оцеля.
При влизането си в залата адвокатът на семейството Юлиян Неделчев каза:

"Моята информация е, че има разделени материали от това дело, изпратени на Девненската районна прокуратура за друго престъпление. Това, което мога да кажа е, че има молба от вещо лице от София, което няма да се яви и има всички основания това дело да не тръгне днес. Родителите дадоха молба, че искат да бъдат граждански ищци, частни обвинители в процеса и очаквам днес по закон съда да се конституира. Аз ще настоявам за сериозна присъда, но не знаем каква ще бъде позицията на защитата. По делото има много свидетели, защото вечерта са били много хора в дискотеката и са положени много сериозни усилия от страна на прокуратурата да се изясни фактическата обстановка. Както казах има и друго дело, което трябва да установи има ли извършено хулиганство в тази нощ.", каза адвокат Неделчев. 

Припомняме, че обвиняем по делото за убийството на Мартин е Виктор Панайотов.

Престъплението беше извършено в ранните сутрешни часове на 28 ноември миналата година на детска площадка в близост до заведението, в което 33-годишният Виктор работел като бодигард. 

Охранителят нападнал Мартин и започнал да нанася множество удари с нож по тялото му. Един от тях засегнал смъртоносно сърцето на 22-годишния младеж.

Руси също е бил пребит и прободен в бедрото. Той успял да сигнализира на спешния телефон 112 за случилото се, но пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на приятеля му.

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
17.02.2020 ВКС отказа да възобнови дело за убийството на Мартин от Повеляново
06.04.2019 Изненадващо намалиха присъдата на Гущера, убил млад мъж по особено жесток
начин
19.07.2018 Увеличиха присъдата на охранителя, убил 22-годишния Мартин в Девня
17.04.2018 Искат 20 г. или доживотен затвор за убиеца на Мартин в Девня
23.03.2018 15 г. затвор за охранителя, убил 22-годишния Мартин в Девня
19.02.2018 Изместиха делото за убийството на Мартин от Девня, промениха обвинението
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).