Близо 200 онлайн съдебни заседания отчита Адвокатска колегия-Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:01 / 10.06.2020
1438
Близо 200 участия в съдебни заседания чрез дистанционна видеоконферентна връзка са осъществени в специално оборудваната зала на Адвокатска колегия-Варна от 24 април до 5 юни.

Делата са предимно въззивни на Окръжния съд и граждански на Районния съд. От юни ще бъдат провеждани онлайн заседания и с Апелативен съд по наказателни дела, съобщават от колегията.

"Предмет на делата са казуси по спорове с компанията "Енерго Про“, както и трудово-правни или семейни спорове, а заседания има почти ежедневно“, посочва Калина Милославова, председател на варненските адвокати.

Дистанционните заседания се насрочват по преценка на съда, а провеждането им с някоя от адвокатските кантори става след изрично заявено желание за това от съответната страна по делото и с разрешението на съответния съд.

"Все повече колеги изявяват желание да участват в онлайн съдебни заседания от собствените си кантори. 30 минути преди заседанието системен администратор създава т.нар. "виртуална стая“, като линкът й съдържа номера на делото и годината. Този линк се предоставя на точките за контакт“, напомня Милославова.

Залата за дистанционно участие на адвокати в заседания, създадена от колегията, се намира в Регионален център за правно консултиране на ул. "Пирот“№8 във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).