Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Болници във Варна и Бургас отбелязват Деня на спасението
Автор: Екип Varna24.bg 12:19 / 14.08.2015Коментари (0)981
© Varna24.bg
Хората виждат малко от работата, която върши българският лекар. Обикновено голяма част са недоволни. Имат основание, но емоциите и чувствата, които влагат лекарите, безсънните нощи - тези неща остават настрани и когато хората останат по-дълго в болницата, тогава виждат и оценяват това нещо.

Това каза за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" Светлозар Георгиев - заместник-директор на болницата в Бургас по повод Деня на спасението в памет на доктор Стефан Черкезов, който на 15 август 1963 година спасява 47 души от пламнал автобус и почива на следващия ден от тежките си изгаряния.

Точно в 12 часа пред входа на новия хирургически комплекс на Многопрофилната болница за активно лечение лекари и медицински сестри ще излязат пред входа, за да почетат паметта на колегите си, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

Мисля, че хората трябва да влагат малко повече търпение, когато са в нужда, трябва да разберат, че не всичко става веднага. Трябва взаимно да се уважаваме и малко повече да си признаваме грешките, които понякога правим без да искаме, коментира още Светлозар Георгиев.

По повод инцидента, при който почина лекар, след като бе ударен от автомобил, проф. Валентин Игнатов - директор по лечебната и диагностична дейност на Универистетската многопрофилна болница "Света Марина" и председател на Асоциацията на университетските болници, коментира:

Не бих нарекъл нормален достъпа на пациенти, придружители, служители на болницата, тъй като пред входа й има разположен ресторант, от който паркират на пътното платно в две редици, няма светофар, това създава напрежение при влизане на територията на болницата.

Това не е и първият случай, отбеляза проф. Игнатов. Преди година загива по същия начин и служител-охранител при изпълнение на служебните си задължения.

Той подчерта, че многократно е уводемявана Комисията по безопасност на движението към Общинския съвет, КАТ и всички останали органи.

Главен инспектор Петко Камбуров - началник сектор "Пътна полиция" в Областната дирекция на МВР-Варна, отбеляза, че са взети решения за изграждане на повдигната пешеходна пътека и други способи и методи за ограничаване скоростта на движение:

Взети са решения за предприемане на мерки за ограничаване на този травмитъзм именно в този участък чрез изграждане на повдигната пешеходна пътека, както и изместване на спирката на градския транспорт на отстояние няколко десетки метра в посока булевард "Сливница". Паркингът, който е разположен пред университетската болница, вече е с ограничен достъп чрез тръбнорешетъчни парапети с цел намаляване конфликтната точка от транспортните потоци.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: