Борислав Гуцанов: Във Варна се краде като за последно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
11:41 / 18.04.2011
3737
Като мнозинство групата на ГЕРБ във Варненския общински съвет допуска правно недопустими решения, които вредят на морската столица и нарушават закона. Това смята общинският съветник и председател на БСП в града Борислав Гуцанов. Като пример за това твърдение той даде решението на местния парламент за застрояване в курортите "Златни пясъци" и "Слънчев ден". Предложението за строителство в комплекса беше прието, след като веднъж беше върнато от общинските съветници, но отново внесено за гласуване на сесия. Това се прави в нарушение, твърди Гуцанов.

Червеният лидер се обяви за оттегляне на решението за промяна на статута на 10 декара от терена на Логопедичната детска градина от публична в частна общинска собственост. "Имотът е дарен за деца със здравословни проблеми. Не може земята да се разделя и да се разпродава Морската градина", коментира Гуцанов. Според него практиката общината да работи с публично-частно партньорство се е опорочила и на този тип "нови заменки" трябва да се наложи мораториум. "Във Варна вече се краде като за последно", твърди общинарят.

Лидерът на БСП поиска още фирми, които не изпълняват условията си по договор с общината, да не печелят обявени конкурси. Като повод за това искане Гуцанов посочи случая с фирма "Стоянов Строй", която е ангажирана със стоежа на детска градина във "Владиславово". По договор времето, за което сградата трябвало да бъде факт, вече е изтекло. Въпреки, че не е изпълнила условията, фирмата отново е спечелила конкурс за изграждането на училище "Васил Левски" в "Аспарухово". "Защо фирма, която не спазва договора си, печели друг конкурс и платила ли е неустойка на общината за забавянето?", попита Гуцанов.

Писмо със становището на общинския съветник е изпратено до кмета Кирил Йорданов и областния управител Данчо Симеонов. "Прокуратурата няма да бъде сезирана, тъй като не е арбитър", каза още червеният лидер.

Източник: Дарик


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Варна:
Навръх Деня на детето полицията във Варна организира хайка за неп...
Министърът на културата: Фестивалът "Варненско лято" е гордост за...
Във Варна ще бъде отново много топло през деня, следобед обаче ще...
Честито на варненци! Новата автогара в града отвори врати
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).