Борисов забрани военна техника да се движи по магистрала "Хемус" преди 22.00 часа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:44 / 14.08.2015
1205
Лично премиерът Бойко Борисов е разпоредил тежката военна техника, която трябваше да преминава днес в 18.00 часа за военно учение в Шабла по автомагистрала "Хемус" да започне да се движи след 22.00 часа. Това научи "Фокус" от свои източници от Армията.

Тежката военна техника трябваше да премине днес по АМ "Хемус", но от гледна точка на безопасността на гражданите, които ще се движат по магистралата, премиерът категорично е забранил техниката да се движи през деня и да създава опасност и напрежение по нея.

На заседанието на Министерския съвет в сряда министърът на отбраната Николай Ненчев казва: на Бойко Борисов: Искам да ви уведомя и да помоля за вашата подкрепа - от 14-и ще започне превозването на тежка техника по магистрала "Хемус", имаме едно голямо учение в Шабла. С Министерство на регионалното развитие и благоустройството заедно с Министерство на вътрешните работи ще направим едно съобщение да проявите малко повече разбиране. Разпоредил съм на "Военна полиция" да ескортира техниката и вероятно от 14-и - от 18.00 часа до 6.00 часа сутринта, за да се опитаме максимално да не затрудняваме движението по пътя за Варна. 

Тежка техника, тя си е наша, няма основание за безпокойство. Вероятно ще започнат атаки от най-различни източници, мисля че няма основание за каквото и да е безпокойство. Планирано е това учение - от 24 до 29 август на Шабла.

Бойко Борисов отговаря: Ще се вземат всички мерки за сигурност. Ако може в ненатовареното време, в работни дни, когато е по-малък трафикът да се направи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важна заповед от кмета на Варна! Който я наруши - може да отнесе ...
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).