Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бранимир Георгиев, ГЕРБ-СДС: Моята кауза е Варна да остане дом за младите хора!
Автор: Пламена Николова 08:34 / 30.03.2021Коментари (1)5917
©
Бранимир Георгиев е на 32 години, роден и израснал във Варна. Икономист по образование, възпитаник на Икономически университет Варна, той работи вече 10 години на летище Варна в сферата на авиационната сигурност. Кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ-СДС (номер 28 и преференция 130 в интегралната бюлетина) за 3-ти многомандатен избирателен район.

- Г-н Георгиев, нека започнем с един от най-важните за варненци проекти -  Индустриалната зона. Как този проект ще бъде в полза на младите хора?

- Това е наистина изключително важна тема, не само за Варна, но и за цялата област. Този проект е с национално значение, защото интермодалните дадености, с които ще разполага бъдещата Индустриална зона, са несравними с други подобни обекти. Зоната е в непосредствена близост до АМ "Хемус“, която ще бъде финализирана до 2024-та година. Самата магистрала е на една ръка разстояние от летище "Варна“, което пък е от изключително значение за бизнеса и бъдещите инвеститори. Освен това – имаме връзка с ж.п. линиите, а не трябва да  забравяме, че е предвидено и стартирането на лека железница, която също ще стига до Индустриалната зона.

Другият огромен плюс е, че зоната ще бъде съвсем близо до пристанище "Варна – Запад“. Знаете, че за  пристанището тече процедура по удълбочаване, за което Министерски съвет отпусна 350 млн. лв. Всичко това ще направи бъдещата зона изключително атрактивна за инвеститорите, от което ще спечели икономиката на целия варненски регион.

Не на последно място ще поставя и човешкия фактор. Варна има изключителната привилегия да разполага с цели 6 университета. Младите специалисти, които излизат от шестте университета са с много голям  потенциал. Тази зона ще даде възможност да се затвори целият цикъл и тези млади хора да останат да живеят и развиват във Варна.  

- Какво Ви мотивира Вас да влезете в предизборната битка и какви са Вашите лични амбиции за развитието на Варна?

- Първо аз мисля, че все повече млади хора трябва да влизат в политиката. Ние имаме енергията, амбицията и идеята, за това как трябва да се развива България през следващите години. Много от нещата, за които Ви споменах по-рано са моя лична кауза.

Най-голямата ми амбиция е младите варненци да останат във Варна.  Когато бъде изградена Индустриалната зона, тя ще се превърне в притегателен център за тези, които завършват университетите в морската столица, защото ще имат възможността да приложат това, което са научили. 

- Г-н Георгиев, вече сме в края на предизборната кампания и остават броени дни до 4-ти април, когато варненци ще могат да упражнят правото си на глас. Кампанията обаче беше белязана от безпрецедентна компроматна война и фалшиви новини. Как оценявате изминалия месец? 

- Кампанията вече наистина е към своя край, като за ГЕРБ – СДС тя протече доста добре, защото хората са положително настроени към нас. Не мога обаче да кажа същото за кампанията на нашите опоненти, които видимо залагат на фалшивите новини и на спекулации, които отблъскват избирателите. Станахме свидетели на едни много грозни фалшификации. Визирам дарителската кампания, която се проведе през декември 2020-та година от нашите колеги в Плевен и Перник. Вашите читатели и слушатели вече са разбрали, че бяха използвани снимки от тази коледна кампания,  които обаче бяха представени като предизборни. Изключително грозно и дори абсурдно.

Наложи се да влезем в обяснителен режим, за да разясним на хората, че всичко това е манипулация и чиста фалшификация.  Явно  нашите конкуренти смятат, че така ще спечелят дивиденти, но лично аз силно се съмнявам да имат успех   от такава манипулация в социалните мрежи. Те можеха да предложат на избирателите си ясна политическа програма и дебати. Вместо това  заложиха на фалшивите новини и спекулациите.

- Възможно ли е използването на фалшиви новини в предизборната кампания да отблъсне избирателите и съответно да спадне избирателната активност, което впрочем не е в полза на нито една политическа сила?

- Абсолютно смятам, че е възможно. Този вид предизборна кампания вече е дотегнала  на всички избиратели, което несъмнено може да доведе до сериозно отдръпване на хората. Всички се надяваха да видят през този един месец идеи, политически програми, да видят дебат на такива идеи, но  опонентите ни го обърнаха на улично говорене.

Постоянно има нападки, залети сме от фалшиви новини и манипулации, а политическият диалог отсъства.  Най-важното е обстановката да се нормализира, за да могат хората да видят, че има отговорни  политици с  идеи за развитието на страната, имат каузи и са готови да се борят за нея. Само така хората ще бъдат мотивирани да гласуват.



Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.03.2021 г.
0
 
 
Индустриалната зона само бачкатори ще изучи май само за това им трябваме вмесго повече класическа архитектура да се запази вие индустриална зпна ще ми правите. Тя е в полза единствено на индустрията която няма нужда от интелигентни хора с амбиция и образование
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: