Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Бранимир Георгиев, ГЕРБ/СДС – Варна: Правителството на Радев е тотален провал в справяне с кризата около ковид 19
Автор: Пламена Николова 13:20 / 06.11.2021Коментари (1)1848
© Varna24.bg
Служебното правителство загуби безценно време за овладяване на кризата с коронавируса, заяви Бранимир Георгиев - кандидат за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ/СДС в 3-ти МИР – Варна. 

- Г-н Георгиев, намираме се на прага на трети по ред парламентарни избори. Не веднъж Коалиция ГЕРБ/СДС алармира, че множество инфраструктурни проекти са спрени, като Варненска област не е изключение. Кои проекти са критично застрашени?

- Без съмнение един от най-важните проекти е АМ "Хемус“ като спирането на този проект ще се отрази изключително негативно на цяла Варненска област, та дори и Североизточна България. Спирането на дейностите по АМ "Хемус“ ще се отрази зле на бизнеса, на туризма в региона, а най-ощетени ще са хората, които искат да стигат да се придвижват по-бързо, без да използват заобиколни маршрути.

Друг важен проект, за който нищо не се чува, е АМ "Черно море“. Ако трябва пък да повдигнем "любимата“ тема на нашите опоненти - втори Аспарухов мост, то ние преди всичко трябва да имаме магистрали, а именно "Черно море“ и "Хемус“, за да има какво да свързва този бъдещ мост.

Проектите, които остават под въпрос със сигурност не са един или два. Освен магистралите, няма как да пропуснем свлачището на "Трифон Зарезан“, тунела под Шипка и още, и още. Служебното правителство просто прекрати работата по проекти, които хората чакаха с нетърпение. Това забавяне се отразява не само на развитието на регионите, но се усеща и чисто финансово, защото с всеки изминал ден строителните материали се оскъпяват и цената на всеки един от тези проекти ще се качи двойно, та и тройно. Тук е мястото някой да излезе и да поеме ясна отговорност за всички спрени проекти. Защото средствата за тях бяха отклонени с оправданието, че ще отидат за борба с ковид кризата, а успоредно с това служебното правителство тегли пореден заем, който набъбна на милиард и половина лева.

И аз като гражданин искам да знам  къде са всичките тези средства? От една страна имаме теглени кредити, от друга спрени пари от проектите, а всички помним, как първото служебно правителство се тупаше в гърдите, че ще преизпълни бюджета. Е добре, къде тогава са парите и какво налага тегленето заеми? Ако някой ми отговори ще съм много благодарен. 

- Споменавайки COVID кризата, кои са грешките, които служебното правителство допусна при овладяването на пандемията?

- Тотален провал в тази сфера, ама тотален. Служебното правителство и президентът Радев загубиха ценно време през лятото, което можеше да се използва за организирането на силна ваксинационна кампания, за да не станем свидетели на тази потресаваща статистика, която ни ужасява в момента. За тази седмица имаме над 700 починали от коронавирус. Ние във военно време не сме губили толкова много хора. И тази трагедия се случи заради безхаберието  и тоталната неграмотност на служебния кабинет, който е назначен от президента. Това са хора, които по никакъв начин не си направиха труда да предприемат адекватни мерки, за да се справят с тази здравна криза. И човекът, който носи лична отговорност за всичко това е служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Говорим за един антиваксър, назначен от Румен Радев, който цяло лято беше в отпуска, вместо да работи върху ваксинационния план.

- Имаше много разнопосочни коментари относно броенето на разписките от машините. Защо според Вас има толкова сериозна дискусия и притесняват ли се от нещо вашите опоненти?

- Според мен, а и според хората, с които се срещам през цялата кампания, всички смятаме, че това в това няма нищо лошо или порочно, както се опитват да го изкарат нашите опоненти. Все пак говорим за контролна разписка, нали така. Аз адмирирах решението на ЦИК да се броят разписките във всички секции, а не както беше предния път в определен процент от секциите. Аз специално не виждам как броенето на контролни разписки може да опорочи изборния процес? Какво по-демократично от това да се направи проверка на това, което се вади от машината и да се преброи паралелно? По този начин ще имаме яснота и спокойствие, че всичко в изборния ден е коректно. По този начин хората, които се тревожат за изборния процес, виждайки че всичко е точно, на следващите избори ще бъдат значително по-спокойни.  Какво по-демократично от това да покажем, че изборният процес е почтен.

Аз лично не разбирам примерно какво стресна Демократична България или Мая Манолова и най-вече това, че ще бъдат контролно преброени разписките от машините? Явно обаче нещо ги притеснява щом наддадоха такъв вой. Но явно наистина нещо ги тревожи щом в държавата има само четирима човека, които се занимават с  машините и всички са свързани с Демократична България.  Няма друго логично обяснение!

- Говорейки за избори, усещате ли вмешателство в предизборната кампания?

- О, да. Вмешателство със сигурност има и ние ставаме свидетели на това явление всеки Божи ден, особено пък в последните дни. Лицето Бойко Рашков използва институцията Министерство на вътрешните работи само за това. В последните дни станахме свидетели на акции, в които се подхвърлят някакви твърдения, ама ей така, без никакви доказателства, без коментар от съд и прокуратура. Имаме само едно празно говорене. Излиза лицето Бойко Рашков от сутрин до вечер по медиите, говори разни неща, колкото да не заспи и очаква хората да му повярват. Дали обаче е истина това, което говори – никой не знае.

А акциите му са страшно интересни.Предния път говори за списъци, които са бил уж за закупуване на гласове, а в последствие се оказа, че е списък на гостите от сватбата на кмета.

Рашков обаче не се отказва лесно. Отново излязоха списъци, този път оказва се обаче, че са с имената на хора, които трябва да получат дърва за огрев. Аз очаквам следващата акция на Бойко Рашков да е срещу някой домоуправител и да изкара домакинската книга, да размята лист с имена и да каже: Ей тия хора с в списък. Дотам му е капацитетът на Бойко Рашков, толкова си може човека и няма вина за това. Слуша командата на Румен Радев, защото Радев иска да си подсигури втори мандат. За да си постигне целта е готов да мине през всичко, включително да хвърли държавата в криза и в хаос, та след него потоп, но само и само да се добере до втория мандат.

- Г-н Георгиев, не мога да не Ви попитам и какво Ви мотивира да се включите отново в предизборната надпрева? Оптимист ли сте за бъдещето?

- На фона на всичко, което се случва в страната човек трудно може да бъде оптимист, но аз вярвам в бъдещето на България. По отношение на това, какво ме мотивира да се включа в кампанията, може би това, че съм млад човек с идея и с визия за развитието на страната. Всички ние в коалиция ГЕРБ/СДС имаме една ясна цел и тя е да изкараме България от кризата, защото ако някой може да изкара държавата от хаоса, това е политическа партия ГЕРБ.

Могат да се кажат много неща за изминалите 12 години, но това, което никой не може да отрече е, че се свърши страшно много работа. Бяха довършени неща, които в годините никой не си мръдна пръста, за да ги доведе до успешен край. В този период икономиката вървеше нагоре, доходите се увеличаваха, особено в конкретни сектори като например: образование, здравеопазването, IT сектора и т.н. Нашата цел, разбира се е да продължим да работим в тази насока и да надграждаме. Изключително е важно да възстановим работата по спрените сега проекти, които са двигател на икономиката. Тези инфраструктурни проекти, за които говорихме в началото на нашия разговор са важни за хората и за регионите, в които живеят. Най-голямата ми мотивация, влизайки в кампания е, че искам да се боря за едно по-добро бъдеще за всички нас, които оставаме в България, защото тук е нашето място. 

- И за финал, какъв е Вашият призив към избирателите следващата неделя?

- Обръщам се към хората с молба да преценят внимателно, на кого да гласуват доверие, защото техният избор е изключително важен. Силно се надявам да не се подлъгват по обещания на нови месии. Затова призовавам хората да направят обмислен избор на 14-ти ноември. Да преценят дали ще изберат вдигнатия юмрук и безвремието или ще подкрепят овладяването на хаоса и връщането към спокойствието, което Коалиция ГЕРБ/СДС може да постигне.

Повече вижте във видеото!






Още по темата: общо новини по темата: 3350
11.10.2022 »
14.07.2022 »
06.07.2022 »
25.05.2022 »
23.05.2022 »
05.05.2022 »
предишна страница [ 1/559 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 06.11.2021 г.
0
 
 
Радев е Раззединител и е Чао Чао Чао
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: