Браво! Инициатива подпомогна детското отделение в УМБАЛ "Св. Марина“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:49 / 14.07.2017
3782
Организаторите на благотворителните бягания от инициативата "Дари времето си на 5kmrun" връчиха символичен чек на лекарите от Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Със събраните средства от кампанията ще бъде закупена система за продължителна инсулинова терапия за критични състояния с нарушение на кръвната глюкоза за варненската университетската болница "Св. Марина".

С уникалната медицинска апаратура ще се даде възможност за лечение на децата в тежко състояние на хиперинсулинизъм, на децата с новоткрит диабет и тежка кетоацидоза, на оперирани, травмирани, дълго обдишвани деца, както и при продължително парентерално хранене.

В благородната инициатива се включиха стотици хора в градовете София, Варна, Пловдив и Бургас, които събраха общо необходимата сума от 14 400лв. От името на целият екип на Университетската болница "Света Марина", и на ръководителя на Първа детска клиника проф. д-р Виолета Йотова дарението получи проф. д-р Димитричка Близнакова и благодари на участниците и организаторите.

5kmrun е национална организация, която има за цел да обединява хората на национално ниво, за да финансират заедно по-мащабни и значими каузи.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).