Бързата реакция на охранители спасила от взрив горящата кола на паркинга на мола

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
09:35 / 29.01.2019
2138
Бързата намеса на охранителите на мола вчера, които се спуснали да гасят пламналия автомобил, е предотвратила взрива на газовото устройство на колата и фаталните поражения върху хора и автомобили, които можеше да има, научи Varna24.bg

Ето какво споделиха за медията ни очевидци:

"Хубаво е това, че нямаше нито пострадали хора, нито щети по други автомобили, освен обгорелия. Причината да пламне автомобилът "Рено Меган" е късо съединение в акумулатора.

Шофьорът заподозрял, че има нещо нередно - усетил мирис на изгоряло, докато чакал на светофара на кръстовището между "Вл. Варненчик" и "Хр. Смирненски", малко след 15 ч. вчера. Решил да отбие и да види каква е причината (не особено разумно - на паркинга на Varna Mall, където е пълно с коли и хора). Огънят лумнал, когато отворил капака.

Пожарът бил овладян да не се разрасне от охранителите на паркинга и на мола. Пожарната също пристигнала за броени минути и потушила пламъците. Всичко се развило за около 15 минути.

Ситуацията е била много рискована, защото реното било с газово устройство, а след отварянето на предния капак огънят плъзнал назад и стигнал до багажника, където е газовата бутилка на автомобила.

На практика, бързата и адекватна намеса на служителите от охраната на паркинга и на Varna Mall + скоростната реакция на пожарната са предотвратили, ако не трагедия, то далеч по-драматична ситуация. РЕСПЕКТ!!!"

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).