ЦИК в София ще решава за ръководния състав на ОИК - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:35 / 27.08.2015
692
ЦИК в София ще решава за ръководния състав на ОИК - Варна. Това стана ясно по време на днешните консултации за съставянето на ОИК - Варна за провеждане на местни избори и национален референдум на 25 октомври, предаде репортер на Радио "Фокус" - Варна. 

Парламентарно представените партии не можаха да си разпределят местата в състава на Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Варна и по закон това трябва да направи Централната избирателна комисия /ЦИК/ в София.

Единственото предложение за председател беше от ПП ГЕРБ - за Велин Жеков. Спор предизвика секретарското място, където имаше две кандидатури - на ДПС и БСП. От Патриотичния фронт /ПФ/ решително се възпротивиха срещу кандидата на ДПС. Не можаха да бъдат разпределени и зам. председателските места, като подкрепа получи предложението на БСП. Съставът на ОИК - Варна наброява 17 души, от които един председател, двама зам. председатели и секретар. ГЕРБ има 6 места, БСП "Лява България" - 3, по две имат ДПС, Реформаторски блок и ПФ и по едно "България без цензура" и ПП АБВ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Супер новина за всички малчугани във Варна!
Само на 10 км от Варна, туристка коментира: Това е моят любим пла...
Предложение: Паркингът на "Колхозен пазар" да стане градска гради...
Вижте първи кадри на колата-убиец от Варна
След тежкия инцидент във Варна: Пробите за алкохол и наркотици на...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).