Целогодишният туризъм във Варна бил възможен с развитие на балнеологията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 14.10.2016
1358
Целогодишният туризъм в България е възможен с развитие на балнеологията и познавателния туризъм - благодарение на археологическите и културни забележителности.

Четирисезонната балнеология, която имахме край Варна почти не съществува и всички европейски и азиатски туристи ме питат "Защо?". 

Това коментира за Радио Варна заместник-председателят на Съюза на екскурзоводите Костадинка Ортодоксова. Според нея проблемът е, че много хотелиери в страната предлагат непродаваеми цени и не правят отстъпка за групи. А потенциал за всесезонност е вътрешният пазар, особено за варненската публика, за която много родни обекти са неизвестни и далеч", каза Ортодоксова. "Ол-инклузив"-ът също убива туризма с ниското качество на обслужване и изхранване на туристите. Съотношението "ол-инклузив" към свободни туристи на Златни пясъци е около 80 към 20, допълни дългогодишният екскурзовод.

България се харесва на азиатските туристи, нараства интересът им за няколко дневни обиколни турове, каза още заместник-председателят на Съюз на екскурзоводите Костадинка Ортодоксова. За Японците страната ни е традиционна дестинация, но започнаха да идват индийци, тайландци, малайзийци и индонезийци. Индийците имат интерес към местата, където са заснети боливудски продукции и са платежоспособни туристи. Пристигайки в Европа азиатците съчетават посещения в Гърция или Румъния с България. Информирани са за историята на страната ни, за обектите под егидата на ЮНЕСКО и се интересуват много от производството на розово масло. Посещават розоварните и пазаруват много, разказа специалистът и прогнозира увеличаване на потока им още през следващото лято.

"България - туристическа дестинация на четири сезона" е темата на форум, който бе открит снощи край Варна и ще продължи в петък и събота. Ще участват представители на Варненска асоциация на туристическите агенции, Варненска асоциация на ресторантьорите и хотелиерите, Съюз на екскурзоводите в България, Българска асоциация на сомелиерите и виноценителите, сдружение "Култура и туризъм на българския Североизток", Съюз на хотелиерите - Златни пясъци и Съюз на собствениците за развитие на Златни пясъци.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Експерт от Варна: Язовир Елешница е в опасност, трябват спешни ме...
Близо 100 деца от цяла България бяха отличени в конкурса "Детско ...
За първи път: Пуснаха автобусни курсове тип "шатъл" във Варна
Община Варна се самосезира по сигнали на граждани за косенето на ...
Руши се район, който туристите много обичат да снимат във Варна
Десетки ще бъдат без ток днес във Варна и областта


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).