Цената на водата във Варна скача с до 10%

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:07 / 18.11.2010
2000
Цената на водата във Варна ще поскъпне от 5 до 10 процента. Това съобщи шефът на водното дружество Веселин Русев. Все още не са направени подробни разчети за поскъпването на живителната течност. До края на декември специалистите от ВиК - Варна, трябва да представят процентното увеличение в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Шефът на дружеството Русев обаче е категоричен, че цената трябва да скочи. "Все още нямаме конкретни цифри, защото тепърва предстои да се направят финансови анализи, но увеличението ще бъде между 5 и 10 процента", уточни Русев.

Към момента за услугата варненци плащат общо по 2,148 лв. за кубик живителна течност. Тази сума е сбор от таксите за доставка на вода - 1,416 лв., за отвеждане - 0,276 лв., и за пречистване - 0,456 лв. Всички цени с ДДС и се отнасят за кубик вода.

Припомняме, че само преди ден шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев съобщи, че цената на водата в големите градове може да скочи средно с 4 - 5%. Той посочи, че в комисията дори са постъпили искания за поскъпване до 15%. Предложенията обаче най-вероятно няма да бъдат удовлетворени в такава голяма степен. Председателят на ДКЕВР каза още, че парното и топлата вода може да поевтинеят само ако цената на природния газ падне с около 7 - 10% от януари 2011г.

Вчера без вода останаха няколко района в града. Заради превключване към новата водопроводна мрежа кранчетата на чешмите пресъхнаха в част от кв. "Аспарухово". Живителната течност бе пусната след 17 часа. Заради аварии на сухо останаха живеещите около фабрика "Христо Ботев", Спортната зала, пазар "Чаталджа", както и улиците "Патриарх Евтимий" и "Кап. Райчо".

Източник: в. "Черно Море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Община Варна кандидатства за 10 млн. лв. за транспорта на града
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).